Tippek hátizsákos turistáknak

Egy utazás mindig nagy izgalom, függetlenül attól, hogy az egész család együtt indul neki a kalandnak, vagy teljesen egyedül vágunk bele az ismeretlenbe. Ezzel együtt azonban teljesen más a biztonságérzet, ha vannak mellettünk ismerősök, barátok, akikre lehet támaszkodni, amikor nem várt helyzetek adódnak. Mert minden utazás során adódnak ilyen helyzetek, amelyekre jobb előre felkészülni.

Mi most megpróbáltunk összeszedni pár megszívlelendő tanácsot, amelyet főleg a hátizsákos turisták fognak értékelni. Az első és legfontosabb, hogy mindig legyen nálunk egy feltöltött powerbank. Sosem tudhatjuk, hogy a telefonunk épp mikor merül le, és ha olyan helyen vagyunk, ahol a töltés nem megoldható, akkor az nagyon kellemetlen tud lenni. Ráadásul egy powerbank parányi helyet foglal, így nem is lehet kérdéses, hogy megéri-e mindig, minden körülmények között vinni magunkkal egyet, bármerre is indulunk. Egy utazás során a legértékesebb nem a nálunk lévő pénz, hanem a dokumentumaink, igazolványaink. Ezekről mindig legyen nálunk egy digitális másolat, fotó. Persze a valutára is vigyázni kell, épp ezért ha több bankkártyánk van, vagy jelentősebb összeg lapul nálunk, akkor ne egy helyen tartsuk őket, osszuk el okosan, legyen a fele a táskánkban, fele a zsebünkben.

Hátizsákos turista

Hátizsákos turista

Egy idegen helyen, még ha gyakorlott utazók is vagyunk, sokkal könnyebb eltévedni. Épp ezért igencsak bölcs, ha nem támaszkodunk az internet adta – néha hamis – biztonságérzetre, hisz bármikor keveredhetünk olyan helyre, ahonnan nem érjük el a világhálót, ám a GPS mindig működni fog. Így tegyünk magunknak egy hatalmas szívességet és töltsük le a térképeket a telefonunkra, így akkor is biztonsággal tudunk tájékozódni, ha épp nincs internetelérésünk. Végül, de nem utolsósorban, talán a leglényegesebb: bárhová is megyünk a világban, még az elindulás előtt kössünk egy mindenre kiterjedő utasbiztosítást. Rengeteg kellemetlen meglepetéstől meg tud kímélni minket és a világ minden pontján biztosak lehetünk abban, hogy van segítség, amire támaszkodhatunk.