Tippek egy jó interjúhoz

A különbség az élet legtöbb területe és az álláskeresési folyamat között az, hogy az élet legtöbb területén tudja, ki a versenytársa. Elemezheti a verseny erősségeit, kamatoztathatja gyengeségeiket, és ennek megfelelően felkészülhet arra, hogy a legnagyobb esélye legyen a győzelemhez.

[wp_ad_camp_1]

Több tucat, néha több száz jelentkező versenyez egy-egy vállalaton belül egyetlen szerepkörért. És soha nem tudhatja, hogyan áll velük szemben. Szóval, hogyan adhatja meg magának a legnagyobb esélyt a győzelemre? A legfontosabb a kapcsolat. Amikor kapcsolatba lépünk másokkal (jelen esetben egy kérdezővel), akkor nehezebb lesz elfelejteni a nevét. Ne könnyítse meg, hogy elfelejtsenek téged. Amikor megkapja az interjút vezető személy nevét, először meg kell vizsgálnia a vállalaton belüli szerepét. Tudjon meg minél többet szakmai életükről: hol jártak iskolába, milyen szerepeket töltöttek be ez előtt, és milyen nagy projekteken volt lehetőségük dolgozni.

Interjú

Interjú

Ez nemcsak a kíváncsiságát mutatja be, hanem egy olyan teret is nyit, ahol kérdéseket tehet fel, és mélyebb szinten kapcsolatba léphet az interjúztatóval (mélyebben, mint akkor, ha kérdéseit elsősorban a munkára és a vállalat egészére összpontosítaná). Bizonyos esetekben valószínűleg nem az a legjobb ötlet, ha dicséretet teszünk interjúztatónk ruhájára. A bókolás művészet. Egy interjú esetében egy kutatás vagy projekt dícsérete jobb megoldás lehet. Kerülje az interjúztató dicséretét a megjelenésük miatt. Ehelyett koncentráljon a karrierjükben elért eredményeikre. Például, ha a kutatás során találkozik egy projekttel, amelyen az interjúztató dolgozott, ne féljen előhozni. Mondhat ilyet: „Észrevettem, hogy tavaly X projekten dolgozott. Az Y probléma megoldására javasolt megoldások valóban kreatívok és eredetiek voltak.”