Tipikus kanadai ételek

Amikor az emberek a kanadai konyhára gondolnak, gyakran az első dolog, ami eszükbe jut az a ropogós bacon, valamint az édes juharszirup, de sokszor megesik, hogy ezt a kettőt együtt fogyasztják. Rengeteg étel miatt folynak viták, de például a poutine-t feltehetőleg 1950-ben találták fel, a sushi pizza pedig bár nem kifejezetten kanadai étel, de mégis az egyik fő fogása a torontóiaknak.

[wp_ad_camp_1]

A poutine hasábburgonyából készül, amelyet szósszal, valamint sóstúróval szórnak meg. Ez az étel tipikusan kanadai, Quebec-ben találták fel és az óta már rengeteg csodálatos és furcsa változatban is kóstolhatták már a kanadaiak, vagy az oda látogatók. A juharszirup egy klasszikus kanadai szirup, amelyet a juharfából nyernek ki. Quebec a legnagyobb juharszirup termelő város az egész világon, hiszen itt készül körülbelül a 75-80%-a a világ összes juharszirupjának. A juharszirupot főleg töltetként használják palacsintákon vagy gofrikon. Annak ellenére, hogy a juharszirup édes, néhány ember szívesen fogyaszt juharszirupos baconos fánkot. Nem titok hogy a kanadaiak oda vannak a baconért. Ez nem is csoda, hiszen ez a füstölt sertéshús termék sokféle módon elkészíthető.

Vajas gyümölcslepény

Vajas gyümölcslepény

A vajas gyümölcslepény is egy tipikus kanadai étel, amelyet vajjal, cukorral, sziruppal, és tojásokkal készítenek, amelyet egy vajas tésztahéjba helyeznek, valamint gyakran tartalmaznak mazsolát és diót is. Ezt a süteményt nehéz elrontani, hiszen lehet folyékonyabb és szilárdabb is, és úgy tűnik, a divatból sem megy ki soha. A kanadaiak osztriga kedvelők is, hiszen az év mind a 12 hónapjában friss osztriga fogyasztásra van lehetőség. Ezek a híres kis afrodiziákumok bőségesek Kanada atlanti és csendes-óceáni partjain. Végül, de nem utolsó sorban az új-skóciai homár, amely egy ínycsiklandozó rák típus, Új-Skócia pedig bővelkedik termékeny homár halászati területekben.