Texas állam legszebb régiói

Az Egyesült Államok második legnagyobb és második legnépesebb állama, Texas, az államok déli-középső részén, jellegzetes kultúrája és identitása miatt lenyűgöző hely. Ez az egyedülálló örökség büszkén jelenik meg számos városában, Austinban, Dallasban és Houstonban a legnépszerűbb úti célok között.

[wp_ad_camp_1]

Az állam északnyugati sarkában található Texas Panhandle végtelen prériknek és hatalmas gyepeknek ad otthont, zord kanyonokkal és csillogó tavakkal tarkítva itt-ott. Lapos jellege, száraz éghajlata és időnként jellegtelen tája, amelyek végtelenül elnyúlnak ön előtt, meglehetősen kellemetlen környezet lehet, és a porviharok időről időre eltűnnek. Tágra nyílt égboltja és síksága azonban csábításának része, és rengeteg nagyszerű természeti látnivaló található a régióban. A Palo Duro kanyonban például lenyűgöző sziklaalakzatok, valamint fauna és növényvilág található. A Meredith-tó Nemzeti Rekreációs Terület számos félelmetes kanyonnal büszkélkedhet, valamint a Kanadai-folyó és maga a Meredith-tó is. Hatalmas szabadtéri tájainak köszönhetően a Panhandle kiváló hely felfedezésre; a túrázás, a hegyikerékpározás és a táborozás mind a helyi lakosság, mind a látogatók körében nagyon népszerű időtöltés.

Texas

Texas

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb nagyvárosi területe a Prairies and Lakes régió, amint a neve is jelzi, rengeteg gyönyörű vidékkel büszkélkedhet, és itt számos folyó és tó fantasztikus szabadtéri tevékenységeket kínál. Míg a fő vonzerő érthető módon Dallas, rengeteg éttermével, szórakozási lehetőségeivel és éjszakai életével, Fort Worth szintén remek hely a látogatásra. Itt rengeteg érdekes múzeum található az amerikai Nyugattal kapcsolatban, úttörők, valamint a helyi cowboy és cowgirl kultúráról egyaránt. Érdemes megnézni a texasi függetlenség emlékműveit is, a Mesquite-on pedig hetente rodeo-előadásokat tartanak, amelyeket élvezhet.