Téves rögeszmék az egészséges táplálkozásról

A mai világban már egyre többet lehet hallani az egészséges táplálkozás, éppen ezért is szerencsére egyre többen odafigyelnek az egészségesen étkezésre. Sok esetben viszont megtévesztő lehet egy-két reklám, így csak azt hisszük, hogy egészségesen táplálkozunk, ám lehet épp olyan ételeket fogyasztunk, melyek koránt sem felelnek meg az egészséges életmód követelményeinek. Olvasóink számára most bemutatunk pár gyakori tévhitet, melyre érdemes odafigyelni.

[wp_ad_camp_1]

Első helyen a müzlik és müzliszeletek állnak, melyek nem felelnek meg minden esetben a kívánalmaknak. Az összetett szénhidrátok és gabonák fogyasztása több jótékony hatással bír, emellett a rostok segítik a vastagbél működését, kiegyensúlyozott vércukorszintet biztosítanak. Sajnos sok esetben viszont nem igazi müzlit fogyasztunk, ugyanis az édesített, esetleg cukorral, mézzel, aromákkal dúsított gabonák már nem szolgálják az egészséget.

A multivitaminos üdítők szintén megtévesztően hathatnak, mivel sok multivitaminos üdítő, nagyon is távol áll az egészség témakörétől, hiszen a gyümölcstartalom kevés, holott a hozzáadott cukor, mesterséges vitamin viszont éppen sok, így rengeteg plusz kalóriával járnak.

Egészséges táplálkozás

Egészséges táplálkozás

A cukormentes üdítők ugyancsak ebbe a témakörbe tartoznak. Az már bizonyított tény, hogy a cukormentes üdítők fogyasztása mellett, számos más forrásból fölösleges kalóriákat viszünk be, mivel könnyebben elcsábulunk egy kis nassolásra, ugyanis a szervezet az édes ízhez energiabevitelt is társít, azaz kifejezett éhségérzet generálnak.

A salátaöntetek ugyancsak csalósak lehetnek. Még egy tál friss saláta tele van természetes vitaminnal, rosttal és ásványi anyagokkal, addig ezt egy zsíros öntettel máris jól elrontottuk. Ha mindenképpen szeretnénk öntetet, akkor érdemes a hidegen sajtolt olajok és a joghurt közül választani, a többit pedig kerülni.