Tényleg ebből készül a gumicukor?

A legtöbb gyermek, de még a felnőttek többsége is rajong a különféle ízesítésű, gumis cukorkákért. Viszont azzal már kevesen vannak tisztában, hogy ezekben az édességekben milyen összetevők találhatóak meg.

[wp_ad_camp_1]

Bizonyára sokan nem arra fognak számítani, amit ebben a cikkben fognak olvasni, és talán legközelebb amikor egy bolt polcán meglátják a finomabbnál-finomabb gumicukrokat, akkor nem fog elcsábulni. Ugyanis igen elképesztő, de a gumicukrokat csonthulladékból, vagyis az abból nyert zselatinból. Így, ha legközelebb szép színes gumicukrokat, vagy torta zselét látunk, akkor kétszer is gondoljuk meg, hogy utána nyúlunk-e. Ám az a szörnyű, hogy nem csak ez a gyerekeknek készült nyalánkság tartalmazz ilyesmit, hanem a legtöbb töltelékes húsárú is, mint pl. a felvágott és a virsli. Ezek mind dúsítva vannak csontliszttel, ugyanis ez az anyag rengeteg vizet tud megkötni. A zselatint a konyhában, főként a sütkérezésben elég sokszor alkalmazzuk, viszont abba már kevesen gondolnak bele, hogy azt, hogy készítik. Legfőképpen arra nem gondolnak, hogy az állati eredetű lehet.

Gumicukor

Gumicukor

Ám bizony a zselatin állati fehérjéből származik, mégpedig melléktermékként állítják elő hús, illetve bőripari termékek előállítása során. A zselatin az állatok porcos és csontos felületein található meg. Ezen felül megtalálható még a bőr alatt, az izmok és legfőképpen kötőszövetekben tenyésző kollagén nevű fehérje irreverzibilis hidrolízisével keletkezése ként. A boltokban, ha zselatin vásárolunk, akkor az a legtöbb esetben por, vagy lap formájában vásárolható meg. Nincsen jellegzetes szaga, íze vagy színe. Akik eddig imádták a gumi cukrot, bízom abban, hogy ezt a cikket olvasva már megfontolják, hogy milyen mennyiségben fogyasztanak belőle ezek után.