Tennivalók Lake Havasu Cityben

Lake Havasu City csodálatos hely a nyaraláshoz. Évente több mint 300 napos napsütéssel megáldott szálláshely az azonos nevű nagy víztározó keleti partján fekszik, a tengerparti Mojave és a Sonoran sivatag között.

1963-ban alapították ezt a várost, miután korábban a hadsereg pihenőtábora volt a második világháborúban, a tervezett város leghíresebb arról, hogy otthona az eredeti London Bridge-nek. Ezen az ikonikus látnivalón kívül a Havasu-tó egyéb tevékenységei közé tartozik strandjainak és számos természeti parkjának felfedezése, valamint csónakázás vagy vízi sportok a tó kiterjedt vizein. Habár földrajzilag el van szigetelve Arizona állam és a szomszédos Kalifornia más településeitől, Lake Havasu City látnivalóit mindenképpen érdemes megtekinteni, mivel a tó feletti naplementéje különösen varázslatos. A Havasu tó Állami Park festői partja tökéletes hely a kikapcsolódásra és a lazításra, vagy szórakoztató szabadtéri tevékenységekre és vízi sportokra. A híres londoni hídtól nem messze található, gyönyörű strandokkal és hangulatos kempingekkel, érintetlen tanösvényekkel és változatos vadvilággal rendelkezik.

Lake Havasu City

Lake Havasu City

A hullámzó tengerpart mentén fehér homokos partok és félreeső fürdőhelyek találhatók, hajó rámpákkal, piknikező helyekkel és kajakkölcsönző standokkal. Beljebb a Mohave Sunset Trail kanyarog végig az elbűvölő alföldi sivatagi tájon, míg a régió további állat- és növényvilága látható az Arroyo-Camino Interpretive Gardenben. Összesen több mint ötven kemping található, amelyek fantasztikus felszereltséggel rendelkeznek, és könnyen megközelíthetők a tó barátságos vizein. Egy kicsit távolabb a várostól délre található egy másik szabadtéri látnivaló és természetvédelmi terület: a bájos Cattail Cove State Park. Csendesebb és kevésbé zsúfolt, mint északi szomszédja. A Havasu -tó partján fekszik, lenyűgöző tájakkal, bárhová is néz.