Teljesen kerülendő élelmiszerek, ha savas refluxa van

Gondolkozott már azon, hogy mi történik az általunk elfogyasztott ételekkel, vagy hogy hogyan kavarodik az étel a gyomrunkban? Anélkül, hogy túl sok technikai kérdésbe avatkoznánk bele, egy egyszerű kijelentés lenne az, hogy a gyomrunkat különféle enzimekből álló emésztősavak borítják, és ez elősegíti az élelmiszer szétszedését, és bekapcsolódik az emésztési és felszívódási folyamatba.

Ennek ellenére ez a sav csak a gyomorban születik, és nem szabadul fel más szervekbe. Ezt az alsó nyelőcső záróizma végzi, és ha ez a funkció sikertelen, sav szabadul fel a többi részbe. Többnyire a nyelőcsőbe kerül, és irritációt okoz a mellkasában. Általában ezt savas refluxnak vagy szívégésnek nevezik. Nincs konkrét oka annak, hogy miért fordulnak elő savas refluxok, és ezek magukban foglalhatják az Ön életmódját, edzésmintáit vagy akár egy egyszerű lehajolást is. A túlzott dohányzás és ivás is ilyen rendellenességekhez vezethet. A kemény savas refluxok nem éppen károsak, és a legtöbb esetben önmagukban elmúlnak, de nem szabad félvállról venni őket. Égő érzést okoznak a mellkasban, és puffadási tüneteket okozhatnak a gyomorban. Ez súlyos hasi fájdalmakkal és görcsökkel járhat.

Savas reflux

Savas reflux

Ha szívégései vannak, vagy ha hasonló érzései vannak, akkor távol maradhat a csokoládéktól. A csokoládék nagy része koffeint és más stimulánsokat tartalmaz, amelyek kiválthatják a refluxot. Emellett jellegükből adódóan nehezen emészthetők, és általában minden, ami nehezen emészthető, növelheti az izomfeszülés esélyét – ez refluxhoz vezethet. Hozzáadva ehhez a kakaót a csokoládé fő részét, lehetővé teszi a gyomorból származó savak felemelkedését, ami ilyen gyomorégési jeleket okoz. Próbálja elkerülni őket – különösen éjszaka, ha úgy érzi, hogy szívégési jelei vannak. Tartsa távol magát a sötét csokoládéktól is gazdag kakaótartalma miatt.