Téli álom az autó esetében

Vannak olyan sofőrök, akik csak és kizárólag jó időben szeretnek vezetni, úgy is mondhatjuk, hogy szezonautósok. Ha Ön is a szezonautósok táborába tartozik, akkor pár dolgot érdemes megfogadni, mielőtt téli álomra küldi az autót, hogy tavasszal ne érje meglepetés!

[wp_ad_camp_1]

Az autó téli tárolásáról bővebb információkatért klikkeljen ide. Nagyon fontos, hogy télen az autót ne érje nedvesség, mivel ez egyenes út a rozsdásodáshoz. Az eső vagy hó rengeteget tud ártani az autónak, így mindenképp azt javasoljuk, hogy fedett helyen tárolja az autót, ahol ezek a környezeti hatások nem érhetik, különösen abban az esetben, ha kabrióról van szó. Jó megoldást jelent az autóponyva, bár nem tökéletesen. Azonban nem csak felülről jöhet a nedvesség, hanem alulról is, a talaj kipárolgása miatt. Egy szóval az autót ne természetes talajon tárolja. A legideálisabb a fűtött garázs, bár erre nem mindenkinek van lehetősége, így érdemes olyan helyen parkolni, ahol tartósan nulla fok feletti a hőmérséklet. Említettük a ponyvát, azonban azt érdemes tudni, hogy a nem megfelelően szellőző ponyva alatt felgyűlik a pára, aminek következtében korrózióval kell számolni. Ezért okosan kell választani.

Autó téli álom

Autó téli álom

Sokan úgy vélik, hogy novemberben vagy decemberben le kell parkolni a kocsit, márciusban pedig csak beleülni és már lehet is használni. Ez azonban egyáltalán nem így működik, legalábbis az autónak egyáltalán nem tesz jót, ha hónapokig csak félre van téve, így érdemes időnként menni vele pár kört. Ez azért is hasznos, mert így biztosan nem fog lemerülni az akkumulátor. Ha régebbi akkumulátor van az autóban akkor elképzelhető, hogy töltőre kell rakni.  Ami szintén nagyon fontos, hogy a hűtőfolyadékot fagyállóra cserélje, még akkor is, ha nem fog közlekedni az autóval!