Telelés a Fageralm síközpontban

Fageralm egy családias, kisméretű pályákkal rendelkező síközpont, amelyet a Schladming – Dachstein – Tauern sírégióban a legkisebbek között tartunk számon. Az összesen 12 kilométernyi pályaszakaszon a kezdő és a haladó sízők találhatnak maguknak igazán kellemes szórakozási és hatékony tanulási lehetőséget.

[wp_ad_camp_1]

Fageralm hét kilométernyi kék pályával rendelkezik, amely kiváló lehetőséget biztosít a sízés alapjainak elsajátításához. Ehhez minden adott a kék pályaszakaszon, hiszen a természetes adottságok igazán kiválóak. A haladó sízők számára némileg rövidebb, öt kilométeres piros pályaszakasz áll rendelkezésre. Ezeken a szakaszokon már a haladó tudással rendelkező síelők is találhatnak maguknak kihívást jelentő pályaszakaszokat. Sajnos a Fageralm síközpont nem rendelkezik fekete pályával, így a legvérmesebb és legnagyobb tapasztalattal rendelkező sportolóknak a Schladming – Dachstein – Tauern sírégió valamely közeli pályáját érdemes felkeresniük.

Fageralm síközpont

Fageralm síközpont

Mivel a pályaszakaszok többsége a kezdők és a legfiatalabbak igényeit elégíti ki, így nem meglepő módon külön gyerekpályákat is kialakítottak, melyeket állatfigurákkal tettek otthonosabbá a gyerekek nagy örömére. A csúcson egy óriás hinta is található, valamint ingyenesen használható távcső, így nem csoda, hogy a gyerekes családok évről évre szívesen járnak ide vissza. A síközpont és a pálya felszereltsége és ellátása az ausztriai átlagnak megfelelő. Két ülőlift és 5 húzólift szolgálja a gyors feljutást.

Mivel kifejezetten kisméretű síközpontról van szó, így a társasági élet is inkább nevezhető családiasnak, mint fergetegesnek. Ez persze nem jelenti azt, hogy a bárokban ne érezhetnénk jól magunkat; sőt igazán barátságos környezetben tölthetjük az estéinket. Mindenképpen érdemes betérni ide.