Tavaszi virágok és ültetésük

A tavaszi hónapokban egyre több időt töltünk a kertben, és igyekszünk azt minél szebbé varázsolni. A napjainkban nagy népszerűségnek örvendő kerti tó és sziklakertek kialakítása mellett azonban érdemes a virágosításra is odafigyelni. Mivel tavasszal még néha igencsak változékony az időjárás, így nem mindegy, hogy milyen növényeket választunk ebben az időszakban.

[wp_ad_camp_1]

A jácint nagyon kedvelt hagymás növény. Ültetése után néhányszor érdemes tápoldatozni, ha pedig az idő szárazabbra fordul, akkor a rendszeres öntözésről mindenképpen ajánlott gondoskodni. A harangvirág, miként nevéből is adódik, harang alakú virágokkal rendelkezik. A hegységekben megtalálhatóak öt centiméteresek, de a mezei fajok elérhetik akár a két méteres magasságot is. Kertbe is kitűnő választásnak bizonyul, nyár közepétől fehér, lila vagy liláskék színvilágban pompázhat majd a növény. Sokan kedvelik az árvácskát, de nálunk a tikkasztó nyári hónapokat nem viseli túl jól.

Tavaszi virág

Tavaszi virág

A kankalin azonban remek döntés lehet, de minden fényigényessége ellenére is célszerű védeni az erős napsugárzástól. Locsoljuk gyakran, hiszen nagyon sok vizet igényel. Nyár elejétől egészen késő őszig aranyló, sárgás árnyalatba borítja a kertet a körömvirág, melyet egyébként a gyógyászatban is lehet használni. Nagyon egyszerűen gondozható növény, és mivel magvait elszórja, így szaporításáról sem kell gondoskodni.

Mielőtt azonban bármilyen növényt ültetnénk, rendkívül fontos a kert megfelelő előkészítése. A gyomirtózás mellett megéri odafigyelni az olyan kerti munkálatokra is, mint a térkövezés, az árnyékot adó lugas kialakítása, vagy a gyepszőnyeg lefektetése. Grillezésre alkalmas helyszín megvalósításával remek nyári programoknak nézhetünk elébe, amikor a család és a barátok is összegyűlhetnek a kertben.