Támadnak a szúnyogok! Mit tegyünk, ha már megcsíptek?

Egyre több a szúnyog, így még csak tóparton sem kell élnünk, hogy megérezzük jelenlétük csípések formájában. Mit tehetünk, ha már megkóstolták vérünk a szúnyogok?

[wp_ad_camp_1]

A szúnyogcsípések a nyár kellemetlen velejárói, azonban enyhíthető a csípéssel járó kellemetlen viszkető érzés. Mielőtt még beszáguldanánk az első gyógyszertárba, érdemes tisztában lenni vele, hogy átlagos háztartásban fellelhető anyagok és praktikák is a segítségünkre lehetnek, így előszőr érdemes ezeket kipróbálni. Ha szeretnénk hűsíteni a csípés helyét, akkor mi lehetne tökéletesebb, mint a fogkrém, mely benne található mentolnak és szódabikarbónának köszönhetően hűsítenek és ezentúl a gyulladást is csökkentik. Nyáron a legtöbb háztartásban van jég vagy jégkrém, hűsítésre ezek is tökéletesek. Érdemes megismerkedni továbbá a varázsmogyoróval is, mivel ennek kivonata enyhíti a viszketést és a duzzanatot is lejjebb viszi, továbbá enyhe fertőtlenítő hatással is rendelkezik, így egy esetleges elfertőződést is megakadályoz.

Szúnyogcsípés

Szúnyogcsípés

A teafaolajjal is jobb közelebbről összeismerkedni, ugyanis egy olyan természetes fertőtlenítő é gyulladásgátló szerről van szó, mely jó szolgálatot tesz a csípések ellen. Fontos, azonban kihangsúlyozni, hogy higítatlanul nem szabad a bőrre kenni, mivel kiütéseket okozhat. Ha már az olajokat említjük, akkor érdemes a teafaolaj mellé beszerezni citromfű vagy citronella illóolajokat, mivel ezek illata távol tartja a szúnyogokat. A teafaolajon kívül a hagyma is tökéletes a viszketés ellen. Egy félbe vágott hagymával be kell dörzsölni az irritált bőrfelületet és megszabadulunk a viszkető érzéstől. Az aloe vera levele szintén jó a csípésekre, mivel nem csak hűsít, de enyhíti a viszkető érzést is.