Takarítási tippek mindenkinek, aki allergiás

Ha Ön, vagy akár valaki más otthonában egész évben vagy szezonálisan szenved az allergiától vagy éppen az asztmától, vannak módok a szenvedés csökkentésére azáltal, hogy megfelelően megtisztítja otthonát az allergénektől.

[wp_ad_camp_1]

Az allergén bármilyen anyag lehet , amely allergiás reakciót válthat ki. Általános háztartási allergének a porka atkák és a rovarok ürülékei, pollen, háziállatok szőrei, és a penészgombák. Porszívózás: Ha nincs finom részecskéjű porszívója, használjon dupla zsákot a porszívóban, hogy csapdába csalja a lehető legtöbb részecskét. Zsák nélküli porszívók esetén rendszeresen tisztítsa meg és mossa ki a gyűjtőzsákot. Szövet allergén fertőtlenítő porszívók: Ezek a porszívók ultraibolya fényt használnak a poratkák és baktériumok elpusztítására, majd egy kettős szűrőrendszer segítségével megszüntetik a baktériumok 99,9% -át a szövet felületéről. Mosható mikroszálas tisztítókendők és feltörlők: A mikroszálas törlőkendők jobban vonzzák a port, mint a pamut- vagy papírtörölközők. Válasszon olyan levehető fejű felmosókat, amelyeket a mosógépbe dobhat az alapos tisztításhoz.

Takarítás

Takarítás

Használat előtt enyhén nedvesítse meg a rongyot és a törlőkendőt, hogy a legtöbb port vonzhassa be. Eldobható portörlők: a szintetikus portörlők vonzzák a port, és statikus tapadást hoznak létre, amely addig tartja a port, amíg el nem dobja azt a kukába. Védő maszkok és kesztyűk: Válasszon eldobható vagy mosható maszkokat. Kerülje a latex kesztyűt a bőrirritáció megakadályozása miatt és ehelyett válasszon pamut bélésű kesztyűt. Mosószerek: Válasszon olyan mosó- és tisztítószereket és egyéb folttisztító termékeket, amelyek festékmentesek és illatmentesek. A tanulmányok kimutatták, hogy a festék gyakran bőrpírt okoz. Mivel oly sok órát töltünk hálószobáinkban, rengeteg puha, porfogó felülettel körülvéve, elengedhetetlen, hogy mindent hetente takarítsunk ki. Kezdjük az ággyal és az ágyneművel.