Szórakozva is lehet nyelvet tanulni!

A nyelvtanulás nagyon sok esetben a régies, unalmas módszerek miatt nem elég hatékony. Ha kellő motivációval és tudásvággyal rendelkezünk, akkor nincs ilyen gondunk, mert eltökélten fogunk a cél felé haladni, de mi van akkor, ha ha a motivációnk nem elegendő és némi segítségre van szükségünk?

[wp_ad_camp_1]

A Cosmopolitan-Lingua nyelviskola tanára arra hívja fel a figyelmet, hogy a nyelvtanítás egyik nagyon fontos feladata a megfelelő motiválás, illetve a motiváció fenntartása. Sok esetben mégis apróbb trükkökre van szükség annak érdekében, hogy a tudásanyag ne vesszen kárba… Főleg fiatalok esetében fordul elő, hogy a gondosan összeállított tananyag egyszerűen nem elég izgalmas ahhoz, hogy lekösse a tanuló figyelmét. Ilyenkor alternatív módszerekkel pótolható a kiesett fejlődés. Meg kell keresni azokat a tanulási lehetőségeket, amelyek kellően izgalmasak ahhoz, hogy a tanuló önként is foglalkozzon velük. Általában a képes viccek, a rövid érdekes történetek vagy akár a képregények jelentenek jó megoldást, de bármi beválhat, ami kellő mértékben képes megragadni a tanuló figyelmét. Nem kell megijedni a szlengektől sem; ezek is az adott nyelv részét képezik, amelyeket kötelesség megérteni, noha használni nem illik őket.

Cosmopolitan-Lingua

Cosmopolitan-Lingua

Mindenképpen érdemes kihasználni a világháló által kínált lehetőségeket. Számos lehetőség kínálkozik a szövegérték fejlesztésére; nézhetünk feliratos vagy felirat nélküli filmeket, olvashatunk érdekes történeteket, chat beszélgetésekbe kezdhetünk más nemzetiségű emberekkel… Nem szabad elfelejteni azonban, hogy mindig törekednünk kell a nyelv helyes használatára, még ha egy chat szobában ez nem is mindig divatos. Használjuk ki a YouTube videókat is, amelyek között rengeteget felhasználhatunk a nyelvtanulás céljaira.