Szerves védekezés a gyakori eper kártevők ellen

Ha szamócát termeszt a bio kertjében, akkor végül megérkeznek a kártevők, hogy táplálkozzanak ezeken. Bár a madarak gyakori bosszúságot okoznak mindenkinek, aki bogyót termeszt, számos rovar- és kártevő is okozhat problémát. A leggyakoribb eper kártevők a csigák, megfertőződött növényi poloskák stb.

Ha apró, mély lyukakat lát az eper gyümölcseiben, általában a levél alatt, akkor nagy a valószínűsége, hogy csigákkal van dolga. A csigák árulkodó, ezüstös nyálkautakat is hagynak, amelyek gyakran láthatók a lombozaton. A csigák általában éjszaka károsítanak, és nedves időben problémásabbak. A meztelen csigák elleni védekezés módszerei: távolítsa el a leveleket és egyéb növényi törmeléket a területről, hogy megszüntesse a rejtekhelyeket és megakadályozza a csigakárosodást. Öntözze ritkábban, de mélyen. Ezzel elkerülhető az állandóan nedves talaj, amely a csigákat ösztönzi. Az éjszaka folyamán a csigák a levél alá másznak, és belekapaszkodnak. Csak győződjön meg róla, hogy minden reggel ellenőrizze a csapdát, és távolítsa el a talált csigákat, különben másnap este újra megeszik az eprét.

Eper

Eper

Használjon citrushéj csapdákat. Helyezze a narancs, a citrom vagy a lime héját az epernövények aljára. A csigákat vonzzák a citrusok, és minden reggel összegyűjtheti a csigákat, hogy megsemmisítse őket. Fektessen le egy kovaföldet amely 1 hüvelyk széles és 3 hüvelyknyire van a növénytől, a növények töve körül. A finom por a tengeri élőlények éles részecskéiből készül. Az anyag irritálja a csigák bőrét, és nem fognak átkelni rajta. A kovaföldnek szárazon kell maradnia, és eső után ki kell cserélnie. Az eperleves bogarak apró ovális rovarok, kevesebb, mint 1/8 hüvelyk hosszúak. Sötét színűek, néha sárga vagy narancssárga foltokkal. Az eper károsodását felnőtt rovarok okozzák. Ahogy a bogyók májusban és júniusban kezdenek érni, a kifejlett nedvbogarak megtámadják az érett, majdnem megérett vagy bomló gyümölcsöket.