Szendvicspanel, modern megoldás az építőiparban!

A szendvicspanel az ipari és a lakossági épületekhez egyaránt tökéletes megoldásként szolgálnak. Többek közt falak, tetők és padlók építésére is kiválóan lehet alkalmazni. Ezek az összetett elemek igazán népszerűek ma már az építőiparban. Ha még nem ismeri, érdemes tájékozódni, az alábbiakban bővebben szót ejtünk erről a kiváló alapanyagról.

Szendvicspanel vagy másként szigetelt panel, két szerkezeti részből és valamilyen szigetelő rétegből áll. A szendvicspanel neve árulkodó, hiszen az említett szigetelőanyagot a két szerkezeti rész összefogja, így gyakorlatilag egy „szendvics” jön létre. A szendvicspanelek nem újkeletű anyagok, ugyanis az 1970-es évek óta örvendenek nagy népszerűségnek, melynek oka az energiahatékonyság, a tartósság és a kiváló hőteljesítmény. A szigetelt panel ötlete egész hamar kipattant a szakemberek fejéből, hiszen az 1930-as évekig nyúlik vissza történetük. Az idők folyamán a szendvicspanel komoly fejlődésen ment keresztül, így a korai prototípusokhoz képest ma már igazán modern anyagokról van szó. A mai szendvicspanelek úgy készülnek, hogy a különféle külső és belső körülményeknek ellenálljanak.

Szendvicspanel

Szendvicspanel

A szendvicspanelek tehát kültéri és beltéri használatra egyaránt alkalmasak. A légmentesen záródó szendvicsek akár hűtőházi egységek építéséhez is tökéletesen alkalmasak, ahol sajátos belső éghajlati feltételekre van szükség. A szendvicspanel teljesítménye annak függvényében változhat, hogy milyen anyagokat használnak a külső réteghez és belső szigeteléshez. A szendvicspanel népszerűsége abban rejlik, hogy megbízható, esztétikus és egyben többcélú, tehát multifunkciós anyagok. Ha szeretne többet megtudni erről a kiváló alapanyagról, akkor látogasson el a slepszer.hu weboldalra és tájékozódjon!