Szardínia: Íme a legjobb városok és szállodák

Az olaszországi Szardínia sziget, amely a Földközi-tenger második legnagyobb szigete – természetesen Szicília után – 2000 kilométeres partszakasszal rendelkezik. A partvonal nagy részét lenyűgöző partok sokasága foglalja el, a híres strandoktól a szigetcsoportokon, félreeső öblökig és olyan strandokig, amelyek a vízisportok szerelmeseit vonzzák.

Fehér homokra és türkiz vizekre számíthatunk. De a tengerpart nem Szardínia egyetlen természetes látnivalója; sziklás partszakaszai kiválóan alkalmasak tengerre néző túrákra, míg a sziget belseje a dombokon való sétálásról és a rusztikus falvakon való autózásról szól. Alghero: Ez a kikötőváros Szardínia északnyugati partján található. Szűk utcái kanyarognak és szövik a középkori fellegvárat, mint a középpontot; Itt rengeteg butikot és éttermet találhat, amelyeket felfedezhet. Ez – a Centro Storico – a város fő központja, és valójában az egyik legjobban megőrzött a környéken, így kiváló hely a történelem szerelmeseinek és az építészet szerelmeseinek. Érdekes módon Algheróban az utcatáblák olasz és katalán nyelvűek, ami a több mint 300 éves aragóniai spanyol uralom bizonyítéka. Ma ez egy üdülőváros, és júliusban és augusztusban különösen forgalmas. Jó kiindulópont a környező terület és a gyönyörű természeti táj felfedezéséhez. Szálljon meg a város számos szállodája egyikében, élvezze a spanyol hangulatot, és béreljen autót a közlekedéshez.

Szardínia

Szardínia

Alma di Alghero Hotel – A modern Alma di Alghero Hotel egy krémszínű, spanyol stílusú apartmanházban található, kilátással a csodálatos Lido di San Giovanni strandra. Ez a 4 csillagos, minőségi tengerparti szálloda számos ízléses, szardíniai stílusú szobával büszkélkedhet, kilátással a Földközi-tengerre. De az igazi fénypont itt a tetőterasz, amely hidromasszázs fúvókákkal ellátott szabadtéri medencével büszkélkedhet. A vendégek igénybe vehetik az exkluzív tengerparti napozóágyakat, a bárt és a 24 órás fitneszközpontot.