Szabaduljunk a konfliktusoktól, gyógyuljunk természetesen

Egyre többet lehet hallani az alternatív gyógymódokról és azokról a gyógyászati eszközökről, melyek a tudaton alapulnak, az érzéseinket. Sokan vallják, hogy ha hiszem, hogy egészséges vagyok, egészséges lehetek, akkor az be is következik. A pszichoszomatikus energia lelki konfliktusok feloldásában véli felfedezni a teljes gyógyulás titkát. A gyógyulás akkor következhet be, ha a test és a lélek mellett még az életerőre, harmonizáló hatására is figyelmet szentelünk.

[wp_ad_camp_1]

Na, de mi is az az életerő? Az életerő fizikálisan nem mérhető energiaforma, ami a test és a lélek tökéletes harmóniájához vezet. Az életerő mindenütt ott van és mindent áthat, olyan mint az egészség, a vitalitás. Ha az életenergia optimális áramlása adott, akkor az vezethet a harmóniához és ezáltal az egészséghez. Amennyiben kevés az életerő a sejtek nem működnek optimálisan, nem lehetünk egészségesek.

Pszichoszomatikus energia

Pszichoszomatikus energia

A testnek megannyi funkciója van, amit egyszerűen csak akarattal nem lehet befolyásolni. Ilyen többek között az alvás, a vérnyomás, az éhség és még sorolhatnánk. Ez is mutatja, hogy az akaratunk mellett más erőknek is jelen kell lenniük, hogy a szervezet harmonikusan működhessen. Mindebből következik, hogy ha a vegetatív idegrendszer optimálisan működik egészségesnek és vitálisnak érezzük magunkat.

Azt viszont tudni kell, hogy a lelki konfliktusok zavarják a vegetatív funkciókat. Ezek a konfliktusok általában lezáratlan” érzelmek, vitákból erednek, bántó dolgok, amelyek homokként furakodnak be a sejtek harmonikus működésébe. Mivel a tudatalattinkban sok konfliktus tárolódik, így ezek lelki bajok testi betegségekhez vezethetnek. Viszont ha a konfliktus feloldódik, a rendszer tökéletesen tud működni és az ember egészségesebbé, tudatosabbá válik, azaz lelkileg és fizikailag is meggyógyulhat.