Strasbourg, Elzász gyöngyszeme

Lehet, hogy nem ez az első hely, ami az emberek eszébe jut, amikor francia utazást terveznek, de Strasbourg városa tökéletes példa arra, hogy miért érdemes Franciaország elzászi régiójába látogatni.

A francia és a német kultúra érdekes keveredésének köszönhetően Strasbourg rengeteg történelmi látnivalóval, no és persze kitűnő ételekkel és különleges borokkal csábítja az utazókat. Ráadásul annak ellenére, hogy Strasbourg az ország egyik legnagyobb városa, minden pontjából sugárzik a családias, vendégszerető hangulat. Mivel Franciaország és Németország határának közelében fekszik, ideális megállóhely lehet akár a két európai nemzet közötti utazás során. Ráadásul, mivel a város legemlékezetesebb látnivalói meglehetősen közel vannak egymáshoz, és könnyen elérhetőek, ha úgy hozza a helyzet, akkor akár egy egynapos látogatás alkalmával is nagyon sok mindent meg tudunk tekinteni.

Strasbourg

Strasbourg

A legjobban akkor járunk, ha a tavaszi, vagy az őszi (április-május, illetve szeptember-október) időszakban érkezünk. Ilyenkor az időjárás is sokkal kellemesebb, mint a forró főszezonban és persze a turisták száma is lényegesen alacsonyabb. Másik lehetőségünk, hogy a téli ünnepi hetekre időzítjük az utazást, hisz Strasbourg kétségtelenül Európa egyik legimpozánsabb karácsonyi vásárával rendelkezik. Bár a város tényleg nagy, a helyzet az, hogy az idelátogató turisták leginkább azokra a látnivalókra kíváncsiak, amelyek a történelmi belvárosban helyezkednek el. Ez pedig azt is jelenti, hogy mindent kényelmesen elérhetünk gyalogosan, ám ha valami távolabbi célpontot nézünk ki, akkor nyugodtan igénybe vehetjük a kiváló infrastruktúrával rendelkező tömegközlekedést, vagy sportosabbaknak remek alternatíva a városban található kerékpár megosztó szolgáltatás is. Semmiképp se hagyjuk ki kirándulásunkból a Nemzeti színház, illetve az Egyetemi palota meglátogatását, de az Igazság palota és a Kléber tér is igen emlékezetes célpont.