Stefan Ahnhem regények jó áron online

Szerkezetileg a krimi a legtisztább műfaj. A klasszikus krimiben a narratív elv különösen egyértelmű. A külső probléma mint felbujtó incidens a legnyilvánvalóbb: a bűnözés. A bűncselekmény a nyomozó életén kívül esik – mindaddig, amíg a nyomozó meg nem kapja a felhívást a nyomozásra. A nyomozó tehát feladatot kap, egy igazi küldetést.

Stefan Ahnhem krimi regényei megtekinthetőek és meg is vásárolhatóak a book24.hu weboldalon ezért megéri ide látogatni. A történet közvetlenül azt állítja be, amit a nyomozó akar: megoldani a bűncselekményt. A nyomozó észreveszi, hogy követni kell a nyomok láncolatának első lépését, amely a bűncselekmény felderítéséhez vezet – ez a munka, ez a nyomozók feladata. A cél a bűnöző elfogása, vagyis a küldetés, ennek elérése kielégíti a vágyat. A történetmesélés elemei a krimiben nincsenek eltemetve, nem közvetettek, nem lehet figyelmen kívül hagyni ezeket az elemeket sem olvasóként, sem szerzőként. Valószínűleg a fő ok, amiért egyesek nem értékelik a krimi műfaját, az az, hogy olyan kifejezetten a felszíni szerkezetre koncentrál.

Stefan Ahnhem

Stefan Ahnhem

Amit a krimik gyakran nem mutatnak olyan értelmesen, az a mélystruktúra –a belső probléma és a főszereplő valós vagy érzelmi szükséglete, a karakter változása, érzelmi fejlődése vagy növekedése. A krimiben a történet elején felállított rejtély mögött meghúzódó igazság feltárása gyakran átveszi a karakterfejlődés helyét. Néhány ember számára ez nem elég. Ezért tekintik a krimit gyakran „könnyűnek” az „irodalmibb” történetekhez képest. Gondoljunk erre: Minden művészet, mint minden tudomány és minden vallás, a maga lényegében az igazság keresése. Egyetlen műfajban sem az igazság keresése a téma. Ha a legjobb krimiket keresi nézzen be a book24.hu weboldalra Stefan Ahnhem könyveiért.