STD vizsgálat, szűrés nőknek és férfiaknak

Sajnos jellemző, hogy az emberek csak akkor fordulnak orvoshoz, amikor már igazán nagy a baj. Ez különösen a nemi betegségek kapcsán veszélyes, hisz a fertőzött páciens, akár tudtán kívül is megfertőzhet másokat. Éppen ezért, ha tünetmentes, abban az esetben is érdemes elmenni STD szűrésre!

[wp_ad_camp_1]

Akár azonnali STD szűrés és vizsgálat – A fertőzés alapvetően mindenkit fenyeget, aki szexuális életet él.  Ugyanakkor az is tény, hogy a fertőzés jobban veszélyezteti azokat, akik a szexuális partnereiket gyakran váltogatják, valamint, ha ilyen esetben mellőzi a gumióvszer használatát. A fogamzásgátló tabletta ugyan megvéd a nem kívánt terhességtől, azonban a nemi betegségekkel szemben gyakorlatilag hatástalan. Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy nemibetegséget nem csak a behatolás által lehet elkapni, mivel akár orális úton is terjedhetnek ezek a betegségek. Sokan azonban erről elfeledkeznek, ami nagy hiba, olyannyira, hogy akár a partner is megfertőződhet.

STD szűrés

STD szűrés

Az STD ellen az egyik leghatásosabb módszer a gumióvszer. Használata bizonyos esetekben kifejezetten indokolt, például, ha a partnerrel első alkalommal van együtt. Ezenkívül bizonyos időközönként érdemes ellátogatni STD szűrésre, egyrészt időben meg tudja, ha baj van, hisz sokszor hosszú a lappangási idő, másrészt a fertőzést így nem fogja tovább adni. Ezenkívül, ha bármilyen nemiszervi-húgyúti panasszal küzd vagy új partnerével gumi óvszer nélkül közösült, akkor is érdemes elmenni szűrésre. Az új kapcsolatban mindenképp érdemes elmenni STD szűrésre az első óvszer nélküli együttlét előtt, valamint gyermek vállalás előtt is a páros mindkét tagjának. Bővebb információkért és elérhetőségért látogasson el a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra!