Stájerország legszebb helyei

Az ország második legnagyobb államát, Stájerországot meghökkentő különféle tájak sorozata övezi, és egyik szebb, mint a másik. A sok völgy, a hegyek és a tavak környékén található néhány hihetetlen régi kastély és középkori város csak néhány azon helyek közül, amit érdemes fellátogatni.

[wp_ad_camp_1]

Míg lenyűgöző látványa minden bizonnyal megdöbbentően gyönyörű, Stájerország városai nagyszámú hihetetlen történelmi és kulturális látnivalóval büszkélkedhetnek, és lenyűgöző építészetet is kínálnak. Graz szélén található, az elegáns és kifinomult Eggenberg Schloss ami egészen 1460-ig nyúlik vissza gyönyörű barokk jellegzetességeivel, amelyeket csak 1625-ben adtak hozzá. A palota helyiségei és gyönyörű kertjei kifinomult és finoman díszített gyönyörű freskókkal és díszítéssel rendelkeznek. Az Alte Galerie rengeteg ragyogó festményt és szobrokat mutat be a kiállításon. A Mur-folyó partján fekvő Mur kisváros egy idilli völgyben helyezkedik el a Gurktali Alpok és az Alsó Tauern-hegység között, rengeteg erdővel és mezővel körülötte. Mint ilyen, remek hely túrázásra vagy kerékpározásra.

Stájerország

Stájerország

A nyári hónapokban a közeli Stolzalpe és Metnitzer hegyek nagyon könnyen felfedezhetők. A dicsőséges alpesi rétek, csillogó patakok és kristálytiszta tavak a csúcsok között rejtve tekinthetőek meg. Közép-Európa legnagyobb nyitott aknásbányája, Erzberg lenyűgöző látványt nyújt. A helyszínt körülvevő érintetlen hegyek között  hegye még jobban kiemelkedik, tehát a táj lélegzetelállító. Ha izgalmas, adrenalinnal teli tevékenységet keres Ausztriában tartózkodásakor, akkor mindenképpen keresse fel a Skywalk Dachsteint. Dachstein a legszebb kilátásokkal rendelkezik a környéken, ezért ha szép fotókat szeretne lencsevégre kapni, akkor itt mindenképpen megteheti.