Spórolás karácsonykor

A karácsony említésére a legtöbb embernek nem éppen a spórolás az, ami eszébe jut. Nem csoda, hisz ekkor általában két kézzel szórják az emberek a pénzt. Holott ebben az időszakban is lehet spórolni, akár az energián is. Na, de miért írunk mi erről?

[wp_ad_camp_1]

A karácsonyi spórolásról a weboldalon olvashat többet! A karácsony alapvetően nem feltétlenül arról szól, amiről szólnia kellene. Gyakorlatilag a pazarlás időszaka. Félreértés ne essék, senkit sem szeretnénk bírálni és nem is szeretnénk morális gondolatmenetbe kezdeni, sokkal inkább arról szeretnénk írni, hogy ebben a pazarlással teli időszakban hogyan lehet energetikai szempontból visszafogni a fogyasztást. Az adventi időszakban majdnem minden második házat adventi égők díszítenek, ami tény, hogy szép látvány, ellenben zabálja az áramot. Természetesen nem kell erről lemondani, azonban érdemes inkább csak este használni, amikor eleve jóval látványosabb, mivel így spórolni is lehet általa. Érdemes beszerezni egy mechanikus kapcsolót, amivel nagyszerűen lehet időzíteni a fények ki-bekapcsolását!

Karácsony

Karácsony

A karácsony a végtelen rokon látogatások időszaka. Sok család ekkor napokra elutazik. Ha több napig nem tartózkodik otthon senki, akkor semmi értelme fűteni az üres lakást. Éppen ezért érdemes ekkor teljesen kikapcsolni a fűtést. Viszont, ha csak egy rövid időre hagyja el a család a lakást, akkor nem kell kikapcsolni a fűtést, elég csak lejjebb venni. Ha szellőztetni szeretne, akkor ne hagyja hosszan nyitva az ablakot, inkább csináljon kereszthuzatot, így pár perc alatt az egész lakást át lehet szellőztetni. A friss levegőnek köszönhetően sokkal jobban érzi majd magát. A fenti trükköknek köszönhetően januárra sem fog kiürülni a családi kassza, így érdemes megfogadni őket!