Spanyolországban nyaralna? Akkor irány Tarifa!

Hamarosan itt a nyár és ha kedvező áron szeretnénk utazni, illetve nyaralni, akkor lassan itt az ideje kiválasztani a megfelelő országot, várost és még időben lefoglalni a jegyeket vagy ajánlatokat kérni az utazási irodáktól. Egyre népszerűbb a magyar turisták körében Spanyolország, így most bemutatjuk olvasóink számára az egyik legszebb városát, Tarifát.

[wp_ad_camp_1]

Tarifa Andalúziában található, Európa szárazföldi területeinek legdélebbi pontján, Spanyolország távoli csücskén, ám mégis az egyik legnépszerűbb üdülőhely, a vízi sportok és a csodás mediterrán táj kedvelőinek egyik kedvelt célpontja. A város dicsős, ókori múltra tekint vissza, amit a római romok is mutatnak.

Mivel az átlagos szélsebesség a nyári időszakban 45 km/órás, így tökéletesen megfelel a szörfözni vágyók és a wakeboard szerelmesei számára. Természetesen, akik inkább a passzív pihenés hívei azok sem panaszkodhatnak, ugyanis pár kilométeren belül választhatnak, hogy a Földközi-tengerben vagy az Atlanti-óceánban fürödnének-e.

Tarifa Spanyolország

Tarifa Spanyolország

Akik szeretnek elmerülni a kulturális látnivalókban azok számára ajánlott az óváros, ahol csodás látványosság a Castillo de Santa Catalina és a Castillo de Guzmán is egyaránt, vagyis a vár, melyet monumentális erődítmény vesz körül. Tarifa déli részén kis sziget található, ahol az Isla de las Palomason, azaz egy 18. századi erőd áll még ma is, melyben csak az óceánpartról lehet gyönyörködni.

A fiatalabbak és a természetkedvelők sem unatkozhatnak ebben a sokoldalú városban, ugyanis néhány óránként hajóval lehet bejárni a nyílt vizet, azaz adott a delfin-és bálna les, melyre egész Európában Tarifa a legalkalmasabb hely. Természetesen lehet búvárkodni is, valamint elsajátítani az ehhez szükséges tudnivalókat.

A nyaralási időszakban az egész város nyüzsög, megannyi szórakozóhely és bár közül lehet válogatni, ám aki valóban igazi nyüzsgésre vágyik, az a kikötőből könnyedén eljuthat Tanger felé, tehát beletekinthet a valódi arab világba.