Sminkkel vagy smink nélkül?

Ha a természetesség és az ízléses smink a téma, bizony igencsak parázsviták tudnak kialakulni a hölgyek között. Vannak, akik úgy vélik, egy magára valamit is adó nő ki sem teszi a lábát otthonról smink nélkül, szerintük ugyanis ez az ápoltság jelei közé tartozik. Mások viszont úgy vélik, a natúr smink, vagy éppenséggel a sminkmentes megjelenés sokkal hasznosabb, mivel egyrészt kevesebb gond van vele, másrészt pedig nem árulunk zsákbamacskát: a férfiak legalább láthatják, hogy milyenek vagyunk teljes valónkban.

[wp_ad_camp_1]

Már mindjárt az elején érdemes tisztázni, hogy nincs semmiféle univerzális törvényszerűség a sminkelés témakörében, így teljesen felesleges otromba megnevezésekkel dobálóznunk azok felé, akik esetleg nem a mi álláspontunkat képviselik. Az, hogy valaki sminkel vagy sem személyes preferencia kérdése, valamint egyebek között az adottságainktól is függ. Vannak hölgyek, akiken egy jól eltalált smink akár tíz évet is képes fiatalítani, azonban az sem ritka, hogy egy lány sokkal frissebbnek és fiatalabbnak tűnik mindenféle festék nélkül, mint akár a legprofesszionálisabb sminkkel! Egyébként a nagy vita forrása talán az lehet, hogy a médiában – legyen szó akár műsorokról, reklámokról vagy sztárokról szóló újságcikkekről – a nők mindig gyönyörűek köszönhetően a profi sminknek és a még annál is profibb modern technikának. A hölgyek ezt látva úgy érzik, nekünk is követniük kell a trendet, hiszen az irreális szépségideálok arra késztetik őket, hogy a tökéletességre törekedjenek.

Smink

Smink

Sok nő igyekezetében azonban túlbuzgóságról tesz tanúbizonyságot és – ahogyan azt a smink-ellenesek kissé rosszindulatúan megjegyeznék – összekeverik az arcukat egy kifestős-könyvvel. Tény, hogy van az a fajta és az a mennyiségű festék, amelynek viselése nemhogy szebbé nem varázsolja az illető hölgyet, de kifejezetten furcsává vagy nevetségessé teszi.

Éppen ezért, ha a sminkelés mellett döntünk, akkor azért igyekezzünk mindig megmaradni a jó-ízlés határain belül, ha viszont a természetes szépséget részesítjük előnyben, akkor ne hagyjunk magunkat elbizonytalanítani a környezetünk által! A lényeg, hogy mindenki jól érezze magát a saját bőrében és persze jó lenne, ha kicsit toleránsabbak lennék egymással szemben véleménykülönbség esetén!