Skócia legszebb régiói

Az Atlanti-óceántól nyugatra és az Északi-tengertől keletre Skócia hosszú és egyenetlen partvidékkel rendelkezik, amelyet felfedezhet, az Orkney és a Shetlands szigetek lélegzetelállító látványával, valamint a vadon élő hegyvidéki Hebridekkel, amelyek mindegyike egy tengerparton fekszik.

[wp_ad_camp_1]

Skócia egészének leghíresebb régiója, a Felföld ad otthont a képzeletbeli legfenségesebb tájképeknek. A robusztus tó és a hegyvidéki völgyek között kirándulva felejthetetlen élményekben lesz része. Noha Loch Ness, Loch Lomond és Ben Nevis a leghíresebb nevezetességek közé tartozik, a régió egy igazi áldás, amikor a természeti csodákra kerül a sor. A Loch Lomand, a Trossachs Nemzeti Park és a Cairngorms Nemzeti Park tele van hihetetlen tájakkal és vadon élő állatokkal. Festői tájainak köszönhetően a Felvidék remek hely kerékpározásra vagy túrázásra. Sok szép út vezet a varázslatos Glens és a hegyek közepén. Itt  néhány fantasztikus kastélyt is meglátogathat, amelyek közül a Dunrobin és az Eilean Donan a legszebbek.

Skócia

Skócia

Az olyan városok, mint Inverness,  Inveraray és Mallaig, átjáróként szolgálnak a félelmetes természeti látnivalókhoz, amelyek körülötte vannak. Aberdeen, Dundee és Perth városai körül, Skócia északkeleti részén található az ország északi-tengeri partvidékének nagy része. A gyönyörű partok mentén meredek sziklák, sziklás felszínek és elhagyatott tengerpartok találhatók furcsa halászfalvakkal és festői tengerparti utakkal. A legtöbb ember a három nagyobb városba indul, amelyek tele vannak múzeumokkal, galériákkal és történelmi nevezetességekkel. A belső teret azonban érdemes megnézni a sok hegy és domb miatt, amelyek szemben állnak a végtelen erdőkkel. Történelem is van itt bőven: számos csodálatos kastély található Északkelet-Skóciában, ott van a Crathes, a Fraser és a Fyvie kastélyai amelyek mind nagyon lenyűgözőek.