Skócia híres látnivalói

Skócia földje tele van legendákkal, komplex történelemmel és buja tájakkal, tehát mindenképpen érdemes megtapasztalni a helyet ami a Rettenthetetlen című filmet inspirált. A hely valóban tartogat valamit mindenki számára, bár kis ország, de mégis nagy hatással lesz mindenkire, aki ide utazik.

[wp_ad_camp_1]

Az első látnivaló, amit semmiképp sem érdemes kihagyni az Loch Ness, ami az egyik leghíresebb tó a világon, és ez a második legnagyobb tó Skóciában. Körülbelül egy mérföld széles, és a tavat egy világhírű legenda övezi, miszerint egy tengeri szörny lakja. A modern időben a Loch Ness-i szörny a leghírhedtebb mitikus lény, aki Nessienek hívnak, és azt beszélik, hogy a tóban él. A Ben Nevist sem érdemes kihagyni, ami a Brit-szigetek legnagyobb csúcsa. Lélegzetelállítóan gyönyörű kilátást biztosít, ezért a Ben Nevis valósággal vonzza a nézőket, a túrázókat, illetve a hegymászókat is, mivel itt megünnepelhetik a nyugalmat és a természetet ami körülveszi őket.

Eilean Donan

Eilean Donan

Az Eilean Donan egy kis sziget a nyugati skót felföldön. A szárazföldhöz egy gyaloghídon át csatlakozik, a szigetet pedig a festői középkori vár uralja. Az eredeti vár a 13. században épült, hogy védekezni tudjanak a vikingek ellen. Manapság a kastély az egyik legtöbbet fényképezett emlék Skóciában, és nagyszerű esküvői, illetve filmes helyszín is lehet. Végül pedig érdemes meglátogatni az Edinburgh Kastélyt, ami tökéletes példája a skót építészetnek, politikának és ideológiának, illetve katonai jelentőségnek is. Egy szunnyadó vulkán magas csúcsán helyezkedik el ez a gyönyörű építmény, és minden irányból látni lehet akár mérföldekről is. A skótok ezt az épületet használták minde nagyobb csata előkészítéséhez, illetve stratégiák kidolgozására is. Ez egy erős és állandó szimbóluma a skót függetlenségi harcnak, és ez az egyik legnépszerűbb kastély egész Skóciában.