Santa Cruz – Kalifornia egyik legcsodálatosabb városa

Szinte a nap, a tenger, a homok és a szörf szinonimája a kis tengerparti város, Santa Cruz, ami csodálatos hely a látogatásra és az itt élésre egyaránt. A Monterey-öböl északi partján található, nem messze San Jose-tól és San Francisco-tól, rengeteg gyönyörű tájjal és hihetetlen kaliforniai tengerparttal a közelben.

[wp_ad_camp_1]

A Cowell Beach, amely hosszú ideje népszerű szörfözőhely, közvetlenül a Santa Cruz fő part mellett található, és csak a város rakpartja választja el tőle. A hullámoktól eltekintve rengeteg aranyhomokkal rendelkezik, amelyeken keresztül az óceán és a móló felett fenomenális kilátást élvezhet. Az Egyesült Államokban széles körben a szörfözés elsajátításának egyik legjobb helyének számít, kezdőket és szakértőket ​​egyaránt vonz a sokféle hullám. Míg a haladó szörfösök megkísérelhetik a kihívást jelentő Steamer Lane-t, a szörfiskolák kezdők szintjén szelídebb körülmények között tanítják az újoncokat. A szörfözés és a napozás mellett röplabdázhat a hívogató homokban, vagy sétálhat a mólón, és élvezheti a felejthetetlen naplementét. Mindent beláthat a gyönyörű Dream Inn-ből – az egyik legismertebb tereptárgy a part mentén.

Santa Cruz

Santa Cruz

A lenyűgöző helyen álló Kaliforniai Egyetem campusa több dombon terül el, kilátással a városra és az óceánra egyaránt. A tornyos vörösfák közepette eldugva érdekes építészetet és történelmi helyszíneket talál, rengeteg látványos természettel. Az állam tíz kaliforniai egyetemi campusának egyikét 1965-ben hozták létre, számtalan főiskolai épülettel és sportpályával, amelyek ma nagyrészt vidéki területen helyezkednek el. A Természettudományi Múzeumon kívül ott van a bomladozó XIX. Századi Cowell Ranch, amely érdekes kivitelű és újrahasznosított anyagokból készül.  Fő vonzereje azonban az idilli Arborétum és Botanikus Kert.