Saint Pierre de Chartreuse

Saint Pierre de Chartreuse az egyik népszerű kisméretű síparadicsom a Chartreuse Nemzeti Parkban. Egyike azoknak a pályáknak, amelyek olyan csodálatos környezetben fekszenek, ami évről évre visszavonzza a síelőket.

[wp_ad_camp_1]

A francia síelés egyik gyöngyszeme, Saint Pierre de Chartreuse mindenki igényeit kielégítheti. A pálya kellően változatos, így megfelelő terepet biztosít mindenki számára attól függetlenül, hogy mennyire sajátította el a sízés tudományát. Az ide érkező és visszatérő látogatók azt szokták mondani, hogy a szakaszok változatosságának köszönhetően megunhatatlan, így nagyon sokan egyedüli célállomásként választják ezt a síközpontot.

Saint Pierre de Chartreuse

Saint Pierre de Chartreuse

Saint Pierre de Chartreuse mindösszesen 35 kilométernyi szakasszal rendelkezik, ebből 18 kilométer áll a kezdők rendelkezésére. A kék szakaszokat sem szabad lebecsülni, hiszen egyes részeken igen meredekek, így élvezetes adrenalinbombát jelentenek a kevésbé rutinos síelők számára. A legtöbben a piros szakaszok miatt látogatnak ide; a haladó tudással rendelkező sízőket megközelítőleg 12 km szakasz várja. Ezeken a pályaszakaszokon már a nagyobb rutinnal rendelkező sízők is találhatnak kihívást. Az igazi kihívást mégis az 5 kilométernyi fekete szakasz jelenti; ezek a legrutinosabb vendégek számára vannak fenntartva. A jelentős szintkülönbség miatt ezek a pályák igazán próbára teszik a sízők ügyességét és bátorságát.

Saint Pierre de Chartreuse a tengerszint feletti 900-1800 méteres magasságban helyezkedik el; ez a magasság nagyjából megfelel a többi kisebb francia síközpont átlagának, viszont a Saint Pierre de Chartreuse egyes szakaszai komoly ereszkedést tesznek lehetővé. Ez teszi a síközpontot igazán izgalmassá és feledhetetlenné. Sőt, az itteni vendégszeretet és a hangulat is kiváló, emiatt a vendéglátók nagyon sok visszatérő vendéggel dicsekedhetnek.