Roston sütés kezdőknek

Úgy érezzük, a roston sütés egy nagyon kevésbé használt főzési technika a mindennapokban. Milyen gyakran használja a sütőjét otthon? Elrettentő lehet, ha nem tudja, hogyan kell használni, de megfelelő használat mellett a sütő beállítása nagyszerű módja annak, hogy kedvenc ételeit ropogósra készítse el.

A roston sütőt gyakran vagy rosszul használják, vagy nem használják, köszönhetően a rossz hírnévnek és egy szükségtelen megfélemlítési tényezőnek. Szeretünk úgy gondolni a sütőre, mint egy fejjel lefelé fordított grillre. A sütés definíció szerint olyan főzési mód, amely közvetlenül teszi ki az ételt rendkívül magas hőhatásnak, de általában csak felülről, nem pedig alulról. Emiatt tökéletes barnításhoz, vagy olyan gyorsan elkészíthető ételekhez, mint a lazac. Remélhetőleg kényelmesebben és magabiztosabban fogja használni sütőjét, miután megtanult néhány alapismeretet. Mint minden típusú főzésnél, ez is a technikáról szól, és nem annyira a recept követéséről.

Roston sütés

Roston sütés

Először is meg kell találnia a gáztűzhely sütő részét. Míg általában a sütőtér tetején található, néhány sütőben külön fiókok találhatók a fő sütő alatt. Íme néhány baráti tanács, ha rendelkezik ilyen típusú roston sütőkkel: ügyeljen arra, hogy tisztán tartsa és mentes legyen az alóla esetlegesen felgyülemlő portól. Nem is tudja elképzelni, milyen gyorsan lángba borulnak a porcicák! Nem akarjuk viszont elriasztani ettől a főzési módtól, mert a roston sütők nagy utat tettek meg a létrejöttük óta. A gáztűzhelyen most a sütő a felső-középső részen található, és hetente legalább egyszer megéri gyakorolni ezt a főzési módot. Ha megvan a sütőlerfiók, ne aggódjon! Csak tartsa rajta a szemét, hogy milyen gyorsan sül meg az étele. Ez elvezet a következő pontomhoz: melegítse elő a sütőt, miután megtalálta, hogy igazán hatékony és gyors legyen a sütés.