Rooting és az Android telefonok

Lehet, hogy a telefon rootingolása felszabadítja a telefon operációs rendszerének testreszabási lehetőségét, de milyen áron? Tudja meg, mi a rooting, miért választják az emberek, és miért jelent biztonsági kockázatot.

[wp_ad_camp_1]

A rooting (vagy az iPhone szerelmeseinek jailbreaking) a telefon operációs rendszerének „felszabadításának” folyamata. Ez ‘adminisztrátor’ vagy ‘superuser’ hozzáférést biztosít, azaz bármilyen módosítást végezhet operációs rendszerében, beleértve azokat is, amelyeket a telefongyártók és a szolgáltatók általában tiltanak. A rooting felhatalmazást adhat a felhasználók számára saját eszközük irányításához, az adatok biztonságához és a szoftverek testre szabásához. Noha vannak kockázatok, az előnyök nagyon vonzóak lehetnek. A rooting folyamat nagyobb szabadságot biztosít, de a gyártó biztonsági beállításainak megsértésével történik. Ez azt jelenti, hogy nem Ön lesz az egyetlen, aki könnyen kezelheti operációs rendszerét. A telefon alapvetően érzékenyebbé válik a rosszindulatú programok és a hackelés ellen.

Android

Android

Itt vannak a kockázati tényezők: a rooting rosszul sülhet el és a telefont használhatatlanná teheti. Alaposan érdemes tehát utánanézni a telefon rootingolásának. Az egyes Android modelleknek eltérő lehet a rooting folyamata, és egyes rooting módszerek nagyon gyorsan elavulnak. Ha nem biztos benne, hogyan kell rootingolni eszközét vagy az Android rooting szoftverét használni, akkor jobb, ha ezt olyanra hagyja, aki valamivel több technikai ismerettel rendelkezik. Annak ellenére, hogy a rooting nem illegális, a gyártók megpróbálják legyőzni. A root hozzáférés megszerzése azonnal érvényteleníti a garanciát. Ha valami történik a szoftverével vagy a hardverével, akkor nem fogják ingyen megjavítani.