Rendeljek vagy főzzek?

Nincs is jobb a házi kosztnál, amikor magunk készítjük el frissen az ételeket, és még aznap el is fogyasztjuk. így mindig tudjuk, milyen alapanyagokból készül az étel, milyen eljárással, mennyire friss. Minél jobban feldolgozott egy étel és minél kevésbé friss, annál kevesebb értékes tápanyag van benne.

[wp_ad_camp_1]

Az otthoni ízek előállításához sok idő és energia szükségeltetik és a mai rohanó világban egyre többen döntenek az ételrendelés mellett. Az otthoni főzőcske mellett szól, hogy sokkal olcsóbb, hiszen ételrendelés esetén nemcsak az alapanyagot, hanem a szakácsot, a rezsit, a futárt, a könyvelőt is meg kell fizetni. Ha otthon főzünk, a legegészségesebb alapanyagokat vásárolhatjuk, kiválasztva a hentest, a zöldségest, a kistermelőt. Ha egyedül élünk, egy személyre főzni a legnehezebb, van amikor a családtagok különleges igényeit kielégítve többfélét kell főzni, ha ételszállítótól rendelünk, sokkal változatosabb étrendet állíthatunk össze. A rendeléssel megspórolhatjuk a bevásárlást, a túlvásárlást, a maradékkidobást és az étel elkészítésére, mosogatásra szánt időt.

Rendelés vs főzés

Rendelés vs főzés

A dietetikus szerint az az étel minősül egészségesnek, ha friss alapanyagok felhasználásával, megfelelő konyhatechnológiai módszerekkel készül az élelmiszerbiztonsági előírások betartásával. Egy étterem, kifőzde, ételszállító számára fontos dolog a minőségbiztosítás. Ezekhez különféle szabványoknak kell megfelelni, a megfelelőséget tanúsítvány igazolja. Az ilyen tanúsítvány garancia a megfelelő minőségre és biztonságra. A speciális étrendet viszonylag könnyen megoldhatjuk rendeléssel. Az étlapon feltüntetik az összetevőket, allergéneket, energia- fehérje-, és szénhidráttartalmat. Megoldhatjuk vegyesen is az étrendünket: ha van kedvünk és lehetőségünk, megfőzünk otthon, ha nincs időnk vagy kedvünk főzni, akkor rendeléssel könnyíthetünk az életünkön és a felszabaduló időt a családokkal, barátokkal, sportolással tölthetjük.