Provence: a legjobb helyek

A dél-franciaországi régió legfontosabb területe, Provence a híres francia Riviéra helyszíne – itt a csillogó tengerpart tökéletes helyszíne találkozik a luxus életmóddal. Ennek a területnek a tengerparti városai – más néven Cote d’Azur – régóta ismertek bájos vonzerejükről és az elegáns szállásokról stb.

[wp_ad_camp_1]

De menjünk vissza az időben, és ennek a régiónak pozitív ősi története van. A Provence-part mentén fekvő számos várost az ókori görög gyarmatosítók alapították jóval több mint 2500 évvel ezelőtt; ezt követően sokan a Római Birodalom részévé váltak. Ma már vannak példák erre az ókori történelemre amfiteátrumok, vízvezetékek és fedetlen amforák formájában régészeti lelőhelyeken, amelyek a történelembarátok álmává teszik a helyet. Irány a szárazföld, és itt még sokkal több a történelem. A rusztikus életmóddal teli dombtetőn fekvő falvak középkori sávokat és műemlékeket rejtenek, valamint Franciaország leghíresebb szőlőültetvényeit; Például Roussillon az egész világon jól ismert. Kombinálja mindezt természetes, robusztus díszlettel, és a Provence egyre inkább mesekönyvnek tűnik, mint valódi úti célnak.

Provence

Provence

Annyi hihetetlen város, falu és község látogatható Provence-ban, vagy miért ne állna meg néhány különböző célpontnál, és kirándulna egyet? Akárhogy is, a Provence presztízse vár önre. A francia Riviéra csillogó partvidékén fekvő Nizza az ókori görög gyarmattól Európa luxus pihenőhelyévé vált. Kövesse a múlt elit nyomdokait, és sétáljon végig a Promenade des Anglais sétányon, vagy vegyen részt kulturális eseményeken vagy nézze meg a híres lakos, Henri Matisse műveit a Musée Matisse-ban, amely nagyszerű lehet az impresszionizmus rajongóinak. Nizza néhány villamosvonallal, központi vasútállomással és még saját repülőtérrel is rendelkezik – Franciaországban ez a harmadik legforgalmasabb! Ami a nizzai szállást illeti, szálljon meg egy csúcsminőségű és történelmi helyen, vagy foglaljon magának egy olcsó apartmant.