Probiotikum, a szervezet hasznos mikroorganizmusa

Az immunrendszer optimális működése érdekében nem csak vitaminokra és ásványi anyagokra van nagy szükség, hanem a probiotikumokra is. Különösen abban az a bélflóra kényes egyensúlya felborul. A probiotikumok nem csak a bélflóra egészségének megőrzésében, hanem az egyensúly felbomlása esetén is sokat segítenek.

[wp_ad_camp_1]

Probiotikum – A probiotikumok olyan természetes a bélflórában található, élő mikroorganizmusok, melyek megőrzik és szükség esetén helyre állítják a bélflóra egészségét. Nem túlzás kijelenteni, hogy a probiotikumok nélkülözhetetlenek a szervezet számára. A bélflóra kényes egyensúlya számos oka miatt felborulhat. Leggyakrabban helytelen táplálkozás, antibiotikum kúrák, hosszabb időn keresztül fennálló stressz, illetve környezeti ártalmak állhatnak a háttérben. Az antibiotikum kúra során nem csak a bélflórában lévő kórokozók, hanem a jótékony probiotikumok is elpusztulnak. Ezért fontos a probiotikumok pótlása, hogy a bélflóra mielőbb újra helyre állhasson. Azt javasoljuk, hogy már az antibiotikum kúra során gondoskodjon a probiotikumok visszatelepítéséről. Ezenkívül az antibiotikum kúra után egy hétig is célszerű folytatni a probiotikum pótlást.

Probiotikum

Probiotikum

Nem csak az antibiotikum kúra miatt lehet probiotikumot fogyasztani, hanem egyéb esetekben is. Ilyen például a gyulladásos bélbetegség, a felső légúti allergiás megbetegedés vagy, ha utazás előtt stresszelni szokott. Vannak bizonyos ételek, melyek probiotikumban gazdagok, ezeket érdemes minél gyakrabban fogyasztani. Ilyen például a bab, a borsó, az élőflórás kefir és joghurt, valamint az articsóka. Emellett akár kapszula vagy szuszpenzió formájában is pótolható a probiotikum. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el a gyogyline.hu webáruházba!