Pop-art – Ismerd meg a nem mindennapi stílust!

Aki azt mondja, hogy a művészet unalmas, az valószínűleg még nem találkozott a pop-art stílussal, mely mindennek mondható, csak épp unalmasnak nem. Ez az a stílus, mely kortól és nemtől függetlenül mindenki számára tartogat mondanivalót.

[wp_ad_camp_1]

Pop-art egy rendkívül izgalmas művészeti stílus, mely rövid idő alatt meghódította az egész világot. A pop-art elnevezés egy rövidítés, még pedig a popular art, vagyis népszerű művészet rövidítése. A megnevezés teljes mértékben helyt álló, mivel a pop-art valóban nagyon népszerű. Gyakorlatilag mindenki számára van mondanivalója. A pop-art nem emelkedett téziseket, magasröptű dolgokat vesz alapul, hanem sokkal hétköznapi tárgyakat, reklámokat, plakátokat, hirdetéseket és képregényeket és azok változatosságát. A pop-art képeken valódi személyek és tárgyak láthatók, azonban nem a mindennapi, mondhatni unalmas ábrázolás formájában, hanem izgalmas, tekintetet vonzó formában. Ennek kapcsán nem csoda, hogy a pop-art célja az egyértelmű lázadás, az unalmas valóság félresöprése és felrázása.

Pop-Art

Pop-Art

Pop-art festészet

A pop-art reklámszerű világa a festészetre is hatással volt. A pop-art stílusú festmények láttán nem kell fennkölt szavakat és téziseket keresnünk a jellemzéshez, hiszen könnyen érthetők és egyszerűek. Épp, ahogy a pop-art stílus. Sokan pont emiatt kedvelik ezt a stílust és keresik ezeket a képeket. Az nem garantálható, hogy egy pop-art kép mindent megmutat, azonban abban biztos lehetsz, hogy egy pop-art kép láttán magabiztosan rávágod melyik stílusról van szó, hiszen a pop-art egy jellegzetes stílus, melyet az ember már messziről megismer. Ha szeretnél több információt meg tudni a pop-art stílusról, akkor érdemes ellátogatni az alkotasutca.hu weboldalra!