Patagóniai látnivalók, nevezetességek

Patagónia egy impozáns méretű földrajzi régiói, amely háromszor nagyobb, mint Németország, ehhez képest azonban meglepően kevés, mindössze nagyjából kétmillió ember él ezen a dél-amerikai területen. Domborzata igencsak változatos, hiszen míg a keleti oldalán alfölddel és fennsíkok találhatóak, addig nyugatról és délről hegyek borítják. Ezt a régiót még Magellán nevezte el, aki az itt lakókat óriásoknak (patagónok) tartotta, mivel jóval magasabbak voltak a spanyoloknál.

[wp_ad_camp_1]

Patagónia többek között tóvidékeiről is híres. Fjordok, gleccserek, folyók és esőerdők – mindezeket meg lehet találni ezen a területen, amelyen egyébként Argentína és Chile osztozik. Ez a táj attól igazán különleges, hogy szinte érinthetetlen. Bár az emberi civilizáció jegyeit magán viseli, hiszen óriási turizmusa révén mégiscsak találni számos hotelt és vendéglátóegységet, a természet itt mégis hihetetlenül békés, mondhatni érintetlennek tűnik. Ez a lélegzetelállítóan gyönyörű vidék számos szabadtéri tevékenység elvégzésére nyújt lehetőséget, ilyen például a sziklamászás, túrázás, horgászat, rafting, kajakozás vagy a síelés. Patagóniában található továbbá a világ harmadik legnagyobb ivóvíz-tartaléka, a Perito Moreno-gleccser formájában. Ez a szemet gyönyörködtető helyi nevezetesség 30 km hosszú és összesen 170 méter magas, legmélyebb pontja pedig körülbelül 700 méter mély.

Patagónia

Patagónia

Aki ezen a tájékon jár, annak egyenesen vétek lenne kihagynia a csodálatos Valdés-félszigetet, amely egyébként nem véletlenül képezi a világörökség részét. A helyi múzeumban hihetetlenül régi leletek tárulnak a látogató szemei elé, ki vannak itt állítva többek között megkövesedett növények, algák, kagylók, valamint dinoszaurusz csontvázak is. Azonban a vidék jelenlegi élővilága sem elhanyagolható: számos fókafajta, cetek, közel húszméteres gyilkos-bálnák, a kardszárnyú delfinek, valamint déli sarkvidéki galambok is élnek itt.