Parfüm választás

A megfelelő parfüm kiválasztásához bizony ízlés kell. Nem elég csak a csomagolás alapján választani, sőt nem elég beleszagolni és rámondani az igent. A parfüm ugyanúgy a külsőnk része, mint a ruhánk, a frizuránk vagy a sminkünk; hozzánk tartozik, azonosít bennünket, így olyan illatot kell választanunk, ami harmonizál az egyéniségünkkel.

[wp_ad_camp_1]

A parfüm vásárlásra bizony fel kell készülni. Érdemes tudni, hogy milyen típusú illatok állnak jól nekünk. Egyeseken remek hatást keltenek a virágos illatok, másokat meg közönséges virágoskertté alacsonyítanak. Néhány nő a citrusos illatoktól válik igazán üdévé, mások egy pohár limonádévá változnak tőle. Nincs egységes ajánlás; nekünk magunknak kell éreznünk, hogy milyen illat áll jól nekünk, melyik harmonizál az egyéniségünkkel és a megjelenésünkkel és melyik az, ami kellően alkalmazkodik a vérmérsékletünkhöz és a habitusunkhoz is. Tudnunk kell azt is, hogy téli vagy nyári illatot keresünk inkább és még arra is figyeljünk, hogy nappali vagy éjszakai parfümöt választunk-e. Ha nem vagyunk gyakorlott parfüm vásárlók, akkor kérjük ki az eladó véleményét, de ne hagyjuk rábeszélni magunkat olyan illatra, ami távol áll tőlünk.

Parfümök

Parfümök

Azért is érdemes kész tervvel érkezni a parfümériába, mert az orrunk kapacitása véges. A leggyorsabban fárad érzékszervünkről van szó, így a sokadik parfüm szagolása után már a szilvapálinka permetjére is elismerően csettintünk. A parfümériában ilyen esetekben használjuk a kávészemeket, amelyek segítenek megtisztítani az orrunkat az illatoktól.

Ne felejtsük el, hogy a legtöbb parfüm illata nem azonos a kifújás pillanatában és néhány perccel később. Ha kipróbálunk egy parfümöt, hagyjunk időt a lassabban aktiválódó összetevőknek is. Ha időt és figyelmet szánunk a parfüm vásárlásra, aligha foghatunk mellé.