Otthoni gyógymódok a magas testhőmérséklet kezelésére

A testhőmérséklet vagy hőstressz meglehetősen gyakori azoknál az embereknél, akik hosszabb ideig vannak kitéve a napnak vagy a magas hőmérsékletnek. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a szervezet nem tudja kellően lehűteni magát, még akkor sem, ha a környező hőmérséklet normalizálódik.

Testünk izzadással lehűti magát, és ha ez nem elég, a testhőmérséklet emelkedni kezd. Hirtelen felmelegedés, a test felforrósodó érzése, idegesség, hányinger, hányás és rosszullét kíséri. Mindezek a feltételek azonban gyógyíthatók, és otthon is kezelhetők. A testmeleg első jelei esetén azonnal igyon meg egy pohár hideg vizet. Tíz-tizenöt perc múlva fürödjön meg hideg vízben. A lábát a hideg vizes vödörbe is merítheti, és legalább 20 percig hagyja ázni. A test hamarosan lehűl, és jobban érzi magát. Vegyünk egy pohár meleg tejet, és adjunk hozzá legalább két evőkanál tisztított vajat. Ezt is megteszi. A koleszterinben szenvedők azonban ne próbálják ki ezt.

Magas testhőmérséklet

Magas testhőmérséklet

A kardamom világszerte ismert mélyhűtő hatásairól. Ebből a célból egy kis kardamomot kell felforralnia mindössze két csésze vízben. Szűrjük le és jól hűtsük ki. Rendszeres időközönként fogyaszthatja, hogy hatékonyan csökkentse a testhőmérsékletet. Legalább két evőkanál árpát és két csésze vizet kell forralnia körülbelül 30 percig. Ezután lehűtheti a folyadékot, és rendszeresen ihatja. Jól csökkenti a testhőmérsékletet és teljesen lehűti. A testhőmérséklet csökkentése érdekében egy pohárba kell egy kis gránátalmalé és mandulaolaj. Készíts3 el ezt a friss keveréket, és fogyassza el minden reggel reggelire. Ez csökkenti a felesleges testhőt, és segít megőrizni egészségét.  A fenti házi gyógymódok bármelyike segít megbirkózni a testhőmérséklet-problémákkal, és rövid időn belül lehűti magát ezekkel.