Ötletes módszerek a gyömbérsör elkészítésére házilag

A gyömbérnek számos terápiás felhasználása ismert. Gyulladásgátló anyagokat, úgynevezett gingerolokat tartalmaz, amelyek segítenek enyhíteni a fájdalmat és a gyulladást. Az egyik ízletes módja annak, hogy gyömbért fogyasszunk fájdalomra és gyulladásra, ha gyömbérsört készítünk.

Gyömbéres sör friss gyömbér, cukor, víz és citromlé felhasználásával: Ez az egyik leggyakoribb módja a gyömbérsör készítésének. Ehhez egy evőkanál apróra vágott friss gyömbérre, két evőkanál cukorra, egy teáskanál friss citromlére és egy pohár vízre és egy pohár szódára lesz szüksége. Egy tálba adjuk hozzá a gyömbért, a vizet és a cukrot, és forraljuk fel a keveréket. Hagyja a keveréket forrni majdnem 10 percig. Most szűrjük le a keveréket, és hagyjuk kihűlni. Ehhez a keverékhez adjunk hozzá friss citromlevet és szódát. Gyömbérsör cukor, víz, citromlé és gyömbérbogarak felhasználásával: Ez a módszer erjesztéssel jár. Először nézzük meg, hogyan készítsünk gyömbérbogarat. Vegyünk 2 evőkanál reszelt gyömbért és 2 evőkanál cukrot. Jól keverjük össze, adjunk hozzá 2 csésze vizet. Jól keverjük össze, és tartsuk üvegedényben 5 napig. Minden nap keverje meg a keveréket, és adjon hozzá egy-egy evőkanál gyömbért és cukrot. 5 nap elteltével az oldat átlátszatlannak tűnik, és élesztőszagú lesz. A „gyömbérbogár” készen áll.

Házi gyömbérsör

Házi gyömbérsör

Most a sörhöz vegyünk egy evőkanál gyömbért, két evőkanál cukrot és 3 csésze vizet. Keverjük össze az összes hozzávalót és pároljuk. Szűrjük le a folyadékot és hagyjuk kihűlni, majd adjunk hozzá friss citromlevet, kevés vizet és körülbelül fél csésze gyömbérbogarat. Jól keverjük össze, és légmentesen záródó üvegedényben tároljuk két napig. Az erjesztett gyömbérsör két nap múlva készül el. Gyömbér sör gyömbér, víz, szóda, citromlé és méz felhasználásával: Ehhez a recepthez egy evőkanál gyömbérre, egy citrom levére, két evőkanál biomézre, egy csésze vízre és egy pohár szódára lesz szüksége.