Olaszország legszebb tavai

Az olaszországi tavak a római birodalom virágkora óta vonzzák a turistákat, és még mindig azt teszik, aminek nyomós oka van. Ezek a tavak, amelyek közül sokan az észak-olasz alpesi régiókban találhatóak, olyanok akár egy szép táj a képeslapokon, tehát vitathatatlanul festőiek, így a látogatók gyakran visszatérnek ezekhez a csodaszép tavakhoz.

[wp_ad_camp_1]

Amikor a Bolsena-tóra néző hegyekre áll, szinte olyan, mintha megállna az idő. Ez a nagy tó több szigetnek ad otthont, amelyek közül a legnagyobb Bisentia, az etruszk romjai és szép templomai szuper látnivalóknak bizonyulnak. Ha vándorolna a parton és fekete vulkáni homokot talál, ne csodálkozzon, hiszen a tó vulkáni kráterben ül. A Bolsena-tó jó hely a madarak, köztük a kócsagok és a szürke gémek megtekintésére. A tó emellett jó megállóhelyet biztosít, ha Róma és Toszkána között közlekedik. A Ledro-tó nem a legnagyobb tó, amelyet Olaszországban talál, de a mérete miatt még nem hiányzik a festői szépség. Ez a hegyvidéki tó a Trentino régióban levő erdők veszik körül, kristályos vizekkel, ami Trentino tavát a legtisztábbá teszi. A víz nyáron elég meleg az úszáshoz és vitorlázáshoz.

Bolsena-tó

Bolsena-tó

A hegyikerékpárosok valószínűleg nagy kihívást fognak találni a tó körüli peremén. A tó ismert régészeti leletekről, köztük a bronzkori lakásokról, amelyek akkor mutatkoztak meg, amikor a vízszint leeresztésre került egy vízerőmű megépítésekor. A Lugano-tó Olaszország és Svájc között helyezkedik el, ami így kétszeresen szép. A Luganói-tó igazán szemet gyönyörködtető, függetlenül attól, hogy milyen irányból nézi. A tó partján hajókirándulást is tehet, vagy egy hegyi kerékpárutat is tehet, ahonnan panorámásabb kilátás nyílik. A Lugano-tó jó hely a horgászathoz, vagy a Monte San Giorgio-i fosszíliák keresésére, ezért érdemes fellátogatni ezt a tavat is.