Olaszország legszebb nemzeti parkjai

Ha Olaszországra gondolunk, valószínűleg nem a nemzeti parkok gazdagsága jut eszünkbe azonnal. A Colosseum, a pisai ferde torony és számtalan más történelmi hely otthona Olaszország és ezért az egyik legnépszerűbb ország a világon, ahová ellátogathat.

[wp_ad_camp_1]

Lenyűgöző tengerpartokkal, hihetetlen konyhával és megszámlálhatatlan régészeti lelőhellyel az ország látogatói nehezen fognak mindent megtapasztalni utazásuk során. Mivel ez az ország legnagyobb nemzeti parkja meglepetés, hogy a Pollino Nemzeti Park ennyire kevés látogatót vonz. A lenyűgöző panorámák valódi gazdagságával a csúcsok és hegygerincek, völgyek és hegyek kellemes gyalogos túrákhoz vezetnek. Kint a vadonban a csend elnyúlik körülöttünk, akárcsak az érintetlen terep, amely folyamatosan változik a szemünk előtt. A Pollino és Orsomarso hegységek uralják a parkot, magas fennsíkjaik és csúcsaik lassan völgyekké és rétekké fakulnak odalent. A hatalmas park az óriási Sas Sasso-hegység domináns jellemzője, és mint ilyen, sziklás természete és érintetlen környezete miatt népszerű a hegymászók, túrázók és síelők körében.

Pollino Nemzeti Park

Pollino Nemzeti Park

A hegység része, Corno Grande csúcsa, az összes Apennine-szigeteken a legmagasabb, meghaladja a 2.990 métert, és mint ilyen, számos sípálya fut át rajta, hogy a síelők élvezhessék. Ha a gyönyörű hegyi táj z ön terepe, irány a Val Grande Nemzeti Park, ahol minden garantáltan elkápráztatja majd, amit az Alpok kínálnak. A hegy-hegy után nyúlik a távolban, és a csúcsok, hegygerincek és havas hegycsúcsok végtelen sora várja majd, ami lélegzetelállító látványt nyújt. Olaszország északi részén, a svájci határon található Val Grande számos kiváló túrázási lehetőséget kínál a természet szerelmeseinek. Látogasson el Olaszország nemzeti parkjaiba, hiszen rengeteg élményt és látnivalót kínálnak.