Olaszország legszebb látnivalói

Olaszország tele van gyönyörű és változatos tájakkal, vannak hegyei, amelyek hóval borítottak, vannak csodálatos tengerpartjai, történelmi városai és még sok más felejthetetlen látnivaló. Mindenki megérdemli, hogy legalább egyszer lássa Olaszországot, cikkünkben pedig bemutatjuk, hogy melyek azok a helyek, amiket mindenképpen érdemes fellátogatni.

[wp_ad_camp_1]

Az első olasz látnivaló San Marino, amely a világ egyik legkisebb országa. Ez a mediterrán hangulatú vidék a legrégebbi köztársaság, amelyet egy kőfaragó alapított 301-ben. Legmagasabb pontján két várkastély található, a Cesta, valamint a Guaita. A középkori stílusú fővárosban, amelynek szintén San Marino a neve, bazilika, és egy igazi palotához hasonló városháza is várja a nézelődőket. A következő hely, amelyet érdemes felkutatni Velence, amely romantikus csatornáiról, elegáns épületeiről és karneváljáról híres. Főbb nevezetességei a Szent Márt Tér, a Dózse Palota, a Canale Grande palotái és Burano különböző színekben pompázó házikói.

Olaszország

Olaszország

Firenze is a kötelező látnivalók közé tartozik az Olaszországba látogatók körében, hiszen ez a reneszánsz város mindig is a művészetek és a kultúra székhelye volt. A város, amely az Arno-folyó partján fekszik, olyan látnivalókat vonultat fel, mint a Palazzo Vecchio, a Ponte Vecchio, az Uffizi Képtár, a Szépművészeti Akadémia stb. Ez a gyönyörű és hangulatos város viszont nem csak a művészet kedvelőinek lehet igazi élmény, de a filmek szerelmeseinek is, főleg a Hannibal című film miatt, amely itt játszódik. Ha már elindul Olaszországba, mindenképpen látogasson el a fővárosba, Rómába. A főváros nem véletlenül a világ egyik leglátogatottabb fővárosa, éghajlata rendkívül kedvező, látnivalói szemet gyönyörködtetőek, és számos híres épület található itt, például a Colosseum, vagy éppen a Forum Romanum.