Olaszország alul értékelt nyaralóhelyei

Olaszország a világ egyik legnépszerűbb utazási célpontja. Számos látogató azonban ideje nagy részét vagy egészét az ország legfontosabb látnivalóinak fellátogatásával tölti. Róma és Firenze történelmi nevezetességei vitathatatlanul figyelemre méltók, ám Olaszországban még sok más lehetőség is van.

[wp_ad_camp_1]

A Szicília északi partján fekvő Cefalu tengerparti üdülőhelye egykor alig volt egy kis halászfalu. Miközben a halászok továbbra is mindennap fogják itt a halakat, Cefalu most egy nyüzsgő üdülőhely, amely rengeteg lehetőséget kínál a látogatók számára. Ha eljut Szicíliába, Cefalu ideális hely a kikapcsolódásra és a napfény magunkba szívására. A La Rocca megér egy rövid kirándulást, amely látványos kilátást ígér Cefalu felett. Merüljön el a tengerbe a tengerparton, majd a naplementét megtekintheti a kikötőben egy óceánparti olasz vacsora közben. Olaszországban számos olyan úticél található, amelyek tele vannak reneszánsz kultúrával és építészettel, ám Urbino továbbra is kiemelkedik és ez az egyik legjelentősebb mind közül. Itt található az egyik legnagyobb középkori palota, az úgynevezett Dukál-palota.

Cefalu

Cefalu

Ez a Dukál-palota nyitva áll a nyilvános túrák előtt, és otthont ad a reneszánsz művekkel teli művészeti múzeumnak a Galleria Nazionale delle Marche-nak is. Folytassa művészeti kalandjait a Raphael-ház meglátogatásával, ahol született és felnőtt a híres reneszánsz festő, Raphael. A város csodálatos művészete mellett Urbino fantasztikus éjszakai életnek ad otthont. Az olasz félsziget és az Észak-Afrika partvidéke között található Szardínia több civilizáció otthona volt, amelyek közül sokan nyomot hagytak Olaszország második legnagyobb szigetén. Az őskori kőszerkezetektől a középkori kastélyokig és templomokig a történelem, az építészet és a kultúra iránt érdeklődő látogatók nem fognak csalódni. Cagliari fővárosában található egy lenyűgöző régészeti múzeum, valamint a Bastione di Saint Remy, ahonnan csodálatos kilátás nyílik.