Nyaralás Korfun

Korfu egyike Görögország leghíresebb szigeteinek; noha a turisták körében nem olyan népszerű, mint legfőbb „vetélytársa”, Kréta, mégis roppant bájos és hangulatos szigetről beszélhetünk.

[wp_ad_camp_1]

Korfu egyik előnyös tulajdonsága a kontinenshez viszonyított közelsége, azaz a legközelebbi görög szigetként tartjuk számon. Gyakorlatilag ott helyezkedik el, ahol az albán és a görög határ találkozik a tengerrel. A gépkocsival érkező magyar turisták emiatt igen szívesen választják Korfut és spórolnak meg további néhány száz kilométernyi kocsikázást… Korfu rendkívül békés, bájos és otthonos sziget. A maga 110 ezer lakosával nem nevezhető kicsinek és családiasnak, a sziget mégis rendkívül családbarát. Noha turisztikai kínálatban elmarad Kréta mögött, Korfu is képes kiszolgálni a legigényesebb vendégeket is.

Korfu

Korfu

A sziget méreteiből adódóan nem csak a tengerparti fürdőzésre és a városnézésre nyílik alkalom, hanem a természetjárásra és a túrázásra is. A görög szigetek jellemzően szárazak a nyári időszakban, a nagy hőség miatt pedig kissé megkopik a zöld színük. Korfu szigetén viszont tavasszal és ősszel is nagy mennyiségű csapadékozás jellemző, így a sziget növényvilága kitart a tikkasztó nyári hónapokban is; emiatt a legzöldebb görög szigetként szokták emlegetni.

A szigeten mindenki megtalálhatja azt a partszakaszt, ami a leginkább megfelel az igényeinek. Jellemzőek a tagolt partszakaszok, ahol az öblök és a sziklák ölelésében apró köves vagy homokos partokat találhatunk. Nagyobb kiterjedésű homokon partokat inkább a sziget déli részén találhatunk. Ha meg szeretnénk ismerkedni a szigetlakók valódi életével, akkor el kell látogatnunk a sziget belsejében található tradicionális falvakba is, ahol a mai napig hagyományos életmódot folytatnak az ott élő emberek.