Nyaralás a Maldív-szigeteken

Az Indiai-óceánon található Maldív Köztársaság, mára nagyon kedvelté vált a turisták körében. A Maldív-szigetek tökéletes választás nyaralási célpontként, mivel itt állandó napsütés, finom fehér homok, rengeteg kókuszpálma, valamint gazdag víz alatti világ vár bennünket.

[wp_ad_camp_1]

A szigetek az Egyenlítő mentén fekszenek, így az időjárás állandó, ami lehetővé teszi, hogy egész évben látogatható legyen. A Maldív szigetcsoportokon összesen 280ezer ember él. A lakosok körében a szunnita iszlám hit gyakorolható, bármely más hit gyakorlása, szigorúan tilos. Itt a turisták angol nyelven tudják megértetni magukat. A legkedveltebb úti célok közé tartozik az Ari-atoll, a North Male-atoll és a South Male-atoll. A vendéglátás a szállásokon első osztályú, az étkezés, a fogadtatás és a szolgáltatások is átlagon felüliek, így biztosan semmire sem lesz panaszunk.

Maldív-szigetek

Maldív-szigetek

A Maldív-szigeti nyaraláskor a repülőnk, Maléban fog leszállni. Innen vízen, illetve kisebb repülőgépen juthatunk el a kiválasztott szigetre. A nyaralás során, mindig védekezzünk a napszúrással és a leégéssel szemben, mivel a napsugarak nagyon erősek. A nyaralás előtt, érdemes pár szigetszabállyal megismerkednünk, mint például, hogy felsőrész nélkül, illetve meztelen, sehol sem engedélyezett a fürdőzés, valamint a fürdőhelyeken kívül, tilos az alkohol és disznóhús fogyasztása. A szigetek érdekességeként megemlítenénk, hogy itt található a világ első víz alatti étterme, mely ötméteres mélységben helyezkedik el. Az Ithaa Undersea étterem, rendkívül gyönyörű tengeri kilátással rendelkezik és 14 fő befogadására alkalmas. Külön kérésre, ezt a helységet, még hálószobává is átalakítják. A Maldív-szigetek bármelyik pontját is választjuk nyaralási célpontként, biztosak lehetünk abban, hogy gyönyörű természeti csodákban és kiváló vendégszeretetben lesz részünk.