Nusa Tenggara egzotikus szigetei

A Balitól keletre húzódó több száz sziget együttesen Nusa Tenggara néven ismert, Indonézia keleti régiója, amely egyre népszerűbb úti cél. Egyes szigetek ugyanolyan típusú, tökéletes tengerpartokkal büszkélkedhetnek, amelyek vonzzák a látogatókat a balinéz szomszédjukhoz. Mások valóban egyedülálló tájakkal, törzsi hagyományokkal és kulturális látványosságokkal rendelkeznek.

[wp_ad_camp_1]

Alor Nusa Tenggara egyik legkeletibb szigete. Ez egyike a szigetvilág legkevésbé látogatott szigeteinek, így Alor ideális úti cél az utazók számára, akik érintetlen környezetben szeretnék megtapasztalni a szigeti életet. Alor központjában a szárnyaló vulkánok félelmetes akadályt képeznek, és a szigetlakók gyakran használnak fa kompokat a sziget különböző részeire történő utazáshoz. Kalabahi főváros a sziget egyetlen sík területe. A búvárkodás és a snorkeling népszerű tevékenység Alor külterületi szigetein. Alor festői strandjai, köztük Mali, Maimol és Batu Putih, a napozás és a nyugodt úszás imádóinak fog kedvezni. A Nusa Tenggara-szigetcsoport keleti végén található Nyugat-Timor Timor szigetének indonéz felét alkotja. Kelet-Timor független ország. Kupang a régió fővárosa és Kelet-Nusa Tenggara fővárosa is. A közeli látnivalók közé tartoznak a kókuszpálmák, a fehér homok és a tiszta kék vizű Lasiana Beach.

Nusa Tenggara

Nusa Tenggara

Kupang jó hely hiteles ikat textilek és kézzel faragott fa dolgok vásárlásához is. Nyugat-Timor Kera és Semau tengeri szigetei kiváló lehetőségeket kínálnak a snorkelingre és a búvárkodásra. A keletre fekvő Sumbawa leginkább a nagyszerű szörfözéséről ismert, bár a legjobb szörfözési helyekre való eljutás kihívást jelenthet ezen a nagyrészt fejletlen szigeten. Hegyvidéki területeivel és túlnyomórészt konzervatív muszlim lakosságával Sumbawában nincs infrastruktúra és turisztikai szálláshelyek sincsenek Nusa Tenggara más szigetein. A szörfösök Sumbawa Besar fővárosában autóbuszt vagy autót bérelhetnek, hogy elérjék a Maluk vagy a Lakey partokat.