Növények, amelyek taszítják a kellemetlen szúnyogokat

A szúnyogok minden más lénynél jobban elronthatják a szabadban való élvezetünket. Ha a vegyszerriasztó nincs a táskájában, fontolja meg a kerti növények termesztését, amelyek természetes módon elűzhetik a szúnyogokat.

A szúnyogriasztó növények puszta termesztése nem önálló módja a kártevők elriasztásának, de növelheti a növények rovarriasztó erejét az illóolajok felszabadításával. Hozzáadhat ezeknek az erőteljes növényeknek néhány dugványát a grillhez vagy durván feldarabolhatja a növényeket, és elterítheti őket a gyepen és a teraszon. Ha a szabadba indulás előtt időt szorít erre, csak tegyen néhány hatékony szúnyogirtó növényt a gyalogos forgalmú területekre, és minden lépésével engedjen ki néhány szúnyogriasztó olajat. A Callicarpa americana apró, fehér virágait nem érdemes nézni, mert nem olyan szépek, de az élénk bíbor bogyós fürtök kiemelik ezt a kis cserjét a tájban. A Beautyberry növények a Lamiaceae család tagjai, amely számos mentafélét tartalmaz. A beautyberry leveleinek összetörésével felszabaduló illatos olajok taszítják a szúnyogokat, és az amerikai beautyberry bogyói biztonságosan fogyaszthatók.

Callicarpa Americana

Callicarpa Americana

Próbálja ki a Nepeta növényeket, és terítsen szét néhány nyesedéket a medence és a terasz körül, hogy csípésmentes relaxációs zónát kapjon. Próbálja ki a „Walker’s Low” fajtát, amely tolerálja a száraz talajt és virágzást tavasztól késő nyár közepéig. Valahogy a Cymbopogon citratus természetes olajainak igazi citrom illata van. A citromfű egyes ázsiai kultúrák alapanyaga, és finom illata citrusos jegyet kölcsönöz egyes parfümöknek is. A citromfű gyengéd növény, és nem éli túl a telet a 9. zónában, de gyorsan nő egy cserépben. Durván vágja fel ennek a növénynek a pántos leveleit, és a következő összejövetel alkalmával tegye körbe a teraszon, mind a szúnyogriasztó a kellemes illat érdekében.