New Orleans tavasszal és ősszel

New Orleans az Amerikai Egyesült Államok Luisiana államának legnagyobb városa. A város egy igazi klasszikus amerikai város, ami viszonylag olcsó is, így ha valaki Amerikában nyaral, mindenképpen érdemes ide ellátogatni. Az időjárás a városban szinte mindig kellemes, októbertől májusig szinte mindig jó idő van, decemberben és januárban viszont akad egy kis fagy.

[wp_ad_camp_1]

A szállodák New Orleansban általában a tavaszi és az őszi szezonban vannak megtelve, nyáron is nagy a forgalom, de ilyenkor is érdemes ellátogatni a városba, ha bírja az ember a forróságot. A város látnivalói szinte mind ingyenesek, így nem kerül sokba felfedezni a várost. A Bourbon Street tele van szórakozóhelyekkel, az utcákon pedig kellemes jazz zene szól, gyakran pedig extravagáns ünnepségek és fesztiválok is vannak. A város viszont nem csak a bulikról híres, számos történelmi épület és festői táj található itt, múzeumokkal és parkokkal egyaránt. A városban a közlekedés rendkívül könnyű, sokkal jobban kifizetődik, ha az ember gyalog jár mindenhová, de a villamossal is kellemes lehet az utazás, a taxik viszont éjszaka biztonságosabbak.

New Orleans

New Orleans

Az étkezés New Orleans-ban igen sokszínű, az egyik specialitás a beignet, amely egy szögletes fánk, amelyet cikóriával ízesített tejeskávéval szolgálják fel. A Po’ boy szendvics is egy városi specialitás, amely egy tengeri herkentyűkkel töltött bagett, ami kívül ropogós belül pedig szaftos, a turisták kedvence pedig gumbo, ami kagylóból készül és paradicsomos szósszal, valamint rizs körettel tálalják. Vásárlás terén is több lehetőség van New Orleansban, a divat szerelmesei kedvükre vásárolgathatnak a Magazine Streeten, ékszereket és különleges Woodoo babákat a Francia Piacon lehet kapni, a művészetek kedvelői pedig örömüket lelhetik a Julia Streeten.