Nepál legszebb nemzeti parkjai

Nepál valóban páratlan a szépségében, mégis a legtöbb ember számára ismeretlen. Sokkal több van ebben a kis ázsiai országban, mint a robosztus Himalája hegység. Az alföldön buja dzsungel fekszik, hihetetlen vadvilág-megtekintési lehetőségekkel, gazdag növény- és állatvilággal.

[wp_ad_camp_1]

Az utóbbi évtizedekben tett védelmi erőfeszítések biztosítják, hogy a nepáli táj az emberi kéztől nagyrészt érintetlen maradjon, és hogy a vadon élő állatok populációja tovább növekedjen. A Shuklaphanta kezdetben Nepálban az uralkodó osztály vadászterületei volt, de a vadon élő állatok tartalékát a 90-es években fordította. 2017-ben a vadvilág világnapján a nemzeti park státusszá vált. A mocsári szarvasok óriási vonzereje a parknak, csakúgy, mint a jelen lévő elefántok nagy állománya. A szerencsés látogatók néha tigriseket és orrszarvúakat is észlelhetnek. A tavalyi tigrisszámlálás szerint körülbelül 17 tigris él a park keretein belül. A gyepek, erdők, folyóágyak és trópusi vizes élőhelyek befogadják ezt a nagy biodiverzitást, és lenyűgöző növény- és állatvilággal büszkélkedhetnek. Khaptad fantasztikus példa Nepál lenyűgöző Távol-Nyugatra. Örül az érzékeknek és táplálja a testet és az elmét.

Nepál

Nepál

Mivel a parkot Khaptad Babának nevezték el, aki az 1940-es években a területre költözött. Ashram évente több száz zarándokhely, és szellemi jelentőséggel bír. Mindenkit szívesen látunk meglátogatni, de szigorúan tilos az alkoholfogyasztás, a dohányzás és az állatok etetése. A lenyűgöző Shey Phoksundo Nemzeti Park az ország legnagyobb nemzeti parkja. Tartja a Phoksundo-tót, amely páratlan szépségű. Ez a kék-zöld tó Nepál legmélyebb és több mint 3000 méter magasságban helyezkedik el. A tó körül kék bárány, hóleopárd, tibeti jak, pézsmaszarvas és más lenyűgöző vadvilág él. A park népszerű túrázáshoz, akárcsak a nepáli nemzeti parkok többségéhez hasonlóan, de a Phoksundo-tó kilátásaitól különbözik.