Neked pár csepp, neki az élet

A Magyar Vöröskereszt minden évben rengetegszer rendez véradásokat. Szomorú tény azonban, hogy a lehetséges 4 millió véradóból, csak 250 000 a rendszeres donor. Pedig elég, ha a hírekbe halljuk, vagy facebookon olvassuk, hogy rászoruló emberek rokonai, barátai kérnek minket, hogy segítsünk nekik, adjunk vért. Kész csoda, de akár három ember életét is megmenthetjük egyetlen véradással.

[wp_ad_camp_1]

Persze nem mindenki lehet adományozó. Ha ilyen módon akarunk segíteni másoknak, akkor fontos, hogy: elmúltunk 18 évesek, nincs krónikus, súlyos betegségünk, testsúlyunk eléri az 50 kg-t. Az orvosi vizsgálat igazából kiszűri, hogy ha nincs rendben velünk valami, ekkor átmenetileg kizárnak minket, egészen a következő váradásainkig.

Véradás

Véradás

Nem csak jó érzéssel tölt el minket, hogy mások életét megmenthetjük, de saját magunkat is le tudjuk ellenőriztetni, hiszen a levett vért is megvizsgálják AIDS-re, Hepatitis-re, stb. Ha valamit nem találnak rendben leleteinkkel, akkor címünkre kapunk egy értesítő levelet, majd ezután érdemes felkeresni egy doktort. Ha a vérünkkel semmi probléma sincs akkor nem kapunk semmit, csak ki kell élveznünk az egészséget, addig, amíg tehetjük. Ments meg te is egy életet!